Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 balenie Billa pizza cesto chladené
  • 1 balenie strúhanej mozarelly Clever
  • 1 balenie syra Feta
  • 3-4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 2 žĺtky + 1 celé vajce
  • Mleté čierne korenie

Vrstva 1

Pide so syrom a vajíčkom

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 25 min

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 1 balenie Billa pizza cesto chladené
  • 1 balenie strúhanej mozarelly Clever
  • 1 balenie syra Feta
  • 3-4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 2 žĺtky + 1 celé vajce
  • Mleté čierne korenie

Výborná verzia obľúbeného Pide s vajíčkom a lahodnou syrovou náplňou. Vďaka hotovému kysnutému cestu, s ktorým je radosť pracovať, bude chutná večera na stole do pol hodiny.

Turecká pizza Pide so syrom

  1. Hotové cesto na pizzu vyzbalíme a rozvinieme. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti.

  2. V miske si premiešame suroviny na náplň, nadrobenú fetu, mozarellu a parmezán. Náplň na Pide ochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Všetko spolu premiešame.

  3. Po okrajoch cesta narovnáme trochu syrovej náplne. Zahneme okraje tak, aby nám vznikli akési lodičky.

  4. Do stredu rozdelíme zvyšok syra. Okraje potrieme vajíčkom a sezamom.

  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220°C asi 15 až 20 minút do zlata.

  6. Vyberieme z rúry, lyžicou urobíme do stredu jamku, do ktorej uložíme žĺtok, vložíme späť do rúry ešte na pár minút. Žĺtok by mal zostať ešte trochu tekutý.

  7. Po vybratí z rúry ešte posypeme parmezánom. Komu vyhovuje môže navyše potrieť Pide maslom, ktoré sa na horúcej pizze roztopí. Hotové Pide podávame ešte teplé.

  8. V našom receptári nájdete mnoho skvelých receptov na pizzu, či pizzové slané koláče a štalngle.