Pide so syrom a vajíčkom
Ela Kaslu | 329 receptov
- 1 balenie Billa pizza cesto chladené
- 1 balenie strúhanej mozarelly Clever
- 1 balenie syra Feta
- 3-4 lyžice strúhaného parmezánu
- 1 lyžička sušeného oregána
- 2 žĺtky + 1 celé vajce
- Mleté čierne korenie
Výborná verzia obľúbeného Pide s vajíčkom a lahodnou syrovou náplňou. Vďaka hotovému kysnutému cestu, s ktorým je radosť pracovať, bude chutná večera na stole do pol hodiny.
Turecká pizza Pide so syrom
-
Hotové cesto na pizzu vyzbalíme a rozvinieme. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti.
-
V miske si premiešame suroviny na náplň, nadrobenú fetu, mozarellu a parmezán. Náplň na Pide ochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Všetko spolu premiešame.
-
Po okrajoch cesta narovnáme trochu syrovej náplne. Zahneme okraje tak, aby nám vznikli akési lodičky.
-
Do stredu rozdelíme zvyšok syra. Okraje potrieme vajíčkom a sezamom.
-
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220°C asi 15 až 20 minút do zlata.
-
Vyberieme z rúry, lyžicou urobíme do stredu jamku, do ktorej uložíme žĺtok, vložíme späť do rúry ešte na pár minút. Žĺtok by mal zostať ešte trochu tekutý.
-
Po vybratí z rúry ešte posypeme parmezánom. Komu vyhovuje môže navyše potrieť Pide maslom, ktoré sa na horúcej pizze roztopí. Hotové Pide podávame ešte teplé.
- V našom receptári nájdete mnoho skvelých receptov na pizzu, či pizzové slané koláče a štalngle.