Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 celá menšia sliepka alebo kohút
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 hlávka cesnaku
  • Soľ a 6 guličiek korenia
  • cca 100 g zázvoru
  • 4 lyžice rybacej omáčky (alebo použite sójovú)
  • 3 lyžice palmového cukru, alebo hnedého cukru
  • Šťava z limetky

Na podávanie:

  • Ryžové široké rezance
  • Pór alebo cibuľka
  • Čili podľa chuti

Vrstva 1

Pho hrejivý slepačí vývar s koreninami

Čas prípravy: 120 min
Čas varenia: 120 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Pho slepaci vyvar
Ingrediencie
  • 1 celá menšia sliepka alebo kohút
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 hlávka cesnaku
  • Soľ a 6 guličiek korenia
  • cca 100 g zázvoru
  • 4 lyžice rybacej omáčky (alebo použite sójovú)
  • 3 lyžice palmového cukru, alebo hnedého cukru
  • Šťava z limetky

Na podávanie:

  • Ryžové široké rezance
  • Pór alebo cibuľka
  • Čili podľa chuti

Recept na Pho slepačí vývar sa vám v chladnom počasí určite bude hodiť. Je to tradičný Vietnamský recept, ale kto má rad slepačí vývar a zároveň ázijskú kuchyňu, určite si príde na svoje. Recept je trochu zjednodušený, aby ste si nemuseli lámať hlavu s hľadaním ingrediencií.

Pho je hrejívý slepačí vývar s vôňou Ázie na chladné dni

 

 

  1. Sliepku (alebo kura) umyjeme pod tečúcou vodou, prípadne zbavíme zvyškov peria. Ak máme aj vnútornosťami, použijeme ich na vývar.
  2. Do väčšieho hrnca dáme celú sliepku, cibuľu v celku, nemusíme ju lúpať, len ju dobre umyjeme. Cesnakovú hlávku tiež iba umyjeme a rozkrojíme pozdĺžne. Vznikne nám prierez všetkými strúčikmi. Chuť sa tak do vývaru počas varenia skvele uvoľní.
  3. Ďalej olúpeme a umyjeme zázvor. Nakrájame ho na tenšie plátky a tiež ho pridáme do hrnca.
  4. Nakoniec pridáme guličky korenia, trochu soli, rybiu omáčku, cukor a všetko dáme prikryté variť na mierny oheň. Varíme 1-2 hodiny, záleží na veľkosti a veku mäsa.
  5. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na hlbšiu tácku a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ho oberieme od kosti, prípadne nakrájame na menšie kusy.
  6. Vývar zlejeme cez veľmi jemné sito, ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a šťavou z vylisovanej limetky.
  7. Kým sa nám mäso chladí, namočíme ryžové rezance do studenej vody a zároveň vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu. Keď voda zovrie, pridáme ryžové rezance, z ktorých sme studenú vodu odcedili. Varíme len niekoľko minút do mäkka a následne scedíme.
  8. V hlbokej miske nakoniec podávame trochu ryžových rezancov, zaliatych nádherne voňajúcim vývarom a navrch nakrájame trochu jarných cibuliek alebo pórov, a ak máme radi pikantné, pridáme aj čerstvé čili alebo omáčku Sriracha.