Pečený losos v rúre pripravený v papieri aj s prílohou

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 veľké hrste celých mrazených fazuliek
  • 80 g masla
  • 2 lyžice olivového
  • oleja

  • zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 citrón
  • 4 hárky papiera na pečenie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 4 veľké hrste celých mrazených fazuliek
  • 80 g masla
  • 2 lyžice olivového
  • oleja

  • zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 citrón
  • 4 hárky papiera na pečenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Skúšali ste už piecť rybu zabalenú v papieri na pečenie?  Je to vynikajúci spôsob prípravy rýb. Na rozdiel od hliníkovej fólie, sa ryba viac varí v pare než pečie, a preto zostane šťavnatá a chutná. Okrem toho je papier šetrnejší k príprave rýb v porovnaní s alobalom, v ktorom sa môže ľahšie pripáliť. K rybe môžete pridať čerstvú alebo mrazenú zeleninu podľa vašej chuti, citrón, hodí sa aj bazalkové pesto a rôzne ochutené oleje.  Určite nevynechajte bylinky, ktoré rybu pekne ochutia a dodajú vôňu. K rybám sa výborne hodí petržlenová vňať, kôpor, tymian či oregano. Losos v rúre je hotový za chvíľku a chutí výborne.

    Pečený losos v rúre v papieri so zeleninou a bylinkovým maslom

    Postup:

    1. Zemiaky si najskôr uvaríme v šupke a necháme ich mierne vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na pol centimetrové plátky.
    2. Pripravíme si bylinkové maslo na ochutenie lososa. Maslo rozpustíme a premiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
    3. Na jednu polovicu  papiera na pečenie položíme hrsť zelených fazuliek, na ne poukladáme plátky zemiakov.  Na zemiaky položíme filet lososa. Osolíme a okoreníme. Lososa aj zemiaky prelejeme bylinkovým maslom.
    4. Cez rybu preložíme druhú časť  papiera  a zabalíme. Opatrne preložíme na plech na pečenie.
    5. Takto pripravené balíčky pečieme v rúre 30 minút na 180 °C. Pri pečení sa pekne nafúknu, preto ich treba uzatvoriť dôkladne, aby sa počas pečenia neotvorili a neodchádzala para a nevytekala šťava.
    6. Po upečení  balíčky  opatrne preložíme na tanier, na ktorom budeme podávať. Opatrne otvoríme (najlepšie nožnicami), dávame pozor na horúcu paru.
    7. Takto pripravený losos v rúre najlepšie chutí s chrumkavou bagetou a kúskom citróna, prípadne s ľahkým šalátom alebo dipom.