Pečený cícer dobre ochutený mletou rascou a paprikou je dobrota. Mnohí si ho pripravujú v rúre na plechu na chrumkanie. My sme ho upravili ako minútku na panvici, pridali sme listy špenátu a biely syr a zmesou naplnili placky. Skvelá letná super rýchla večera s jemným nádychom exotiky.

Korenený pečený cícer s bielym syrom v placke

 

 

 

 

  1. Na panvici rozpálime olivový olej.
  2. Cícer zlejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Pridáme ho na panvicu a dobre ochutíme rascou, ešte lepšie rímskou rascou a mletou sladkou paprikou, alebo údenou paprikou.
  3. Premiešame, aby sa cícer trochu opiekol a dobre obalil koreninami.
  4. Do panvice k cíceru pridáme listy mladého špenátu, ktoré teplom rýchlo stratia objem a premiešajú sa so zmesou okoreneného cíceru.
  5. Panvicu odstavíme a rozmrvíme do nej, do ešte horúcej zmesi, biely syr typu Feta. Pozor Feta je slaná, preto nesolíme cícer. Môžeme však použiť aj iný biely syr. Ak budú stolovať aj deti, použijeme jemný syr typu Lučina a cícer ochutíme jemnejšie.
  6. Placky pita chleba alebo tortilové placky na sucho, alebo na oleji (podľa chuti) opečieme na panvici, alebo na grile.
  7. Postupne ich naplníme zmesou cíceru a zabalíme obľúbeným spôsobom rolovaním ako palacinky, alebo preložíme krajné časti a spodný okraj zahneme, aby sme nevypadávala.
  8. Môžeme podávať s letným šalátom z paradajok a zelených listov.