Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde
... šťavnaté a chutné kura so zemiakmi a všetko z jedného plechu
Ingrediencie
Pre 4 osoby:
- 4 kuracie štvrte – stehná (alebo rozporciované kurča)
- 1 biely jogurt
- 3 lyžice horčice
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky mletej červenej papriky
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička čili korenia
- 4-5 lyžíc oleja
- zemiaky
- soľ, rasca
- petržlenová vňať

Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde sú veľmi chutné jedlo vhodné aj ako nedeľný obed. Navyše ho pripravíte v jednom plechu bez zbytočných riadov.
Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde
Marináda na kuracie stehná
- Jogurt, horčicu, cibuľu, cesnak, papriku, soľ, korenie a čili dáme do mixéra a rozmixujeme na marinádu. Tou potrieme kuracie stehná a dáme marinovať aspoň na 2 hodiny do chladu.
Príprava a postup:
- Rúru zohrejeme na 180 °C. Na veľký plech uložíme zemiaky nakrájané na kolieska. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou a premiešame.
- Na zemiaky rozložíme kuracie stehná s marinádou a dáme piecť do rúry na približne hodinu až hodinu a pol.
- Plech nezakrývame.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept je vhodný aj pri alergii na lepok.
Súvisiace recepty

Plnená zemiaková placka a bravčové soté
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Hovädzie na hrášku
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 90 min

Indické kura, alebo kuracie soté Butter chicken s jogurtom
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 25 min

Bravčová panenka na slanine
Čas prípravy: 35 min
Čas varenia: 20 min

Španielsky vtáčik s tarhoňou
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 90 min