Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde sú veľmi chutné jedlo vhodné aj ako nedeľný obed. Navyše ho pripravíte v jednom plechu bez zbytočných riadov.

Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde

Marináda na kuracie stehná

  1. Jogurt, horčicu, cibuľu, cesnak, papriku, soľ, korenie a čili dáme do mixéra a rozmixujeme na marinádu. Tou potrieme kuracie stehná a dáme marinovať aspoň na 2 hodiny do chladu.

Príprava a postup:

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Na veľký plech uložíme zemiaky nakrájané na kolieska. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou a premiešame.
  2. Na zemiaky rozložíme kuracie stehná s marinádou a dáme piecť do rúry na približne hodinu až hodinu a pol.
  3. Plech nezakrývame.
  4. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept je vhodný aj pri alergii na lepok.