Pečené kuracie stehná s ryžou sú klasika, všetkými milovaná. Doplňte tento klasický recept a určite budete súhlasiť, že kura s jablkami, obalené slaninkou a podliate pivom je výborná kombinácia.  Jablká sa počas pečenia rozvaria a spolu s výpekom zo slaniny a pivom perfektne doplnia chuť mäsa.

Pečené kuracie stehná s ryžou spolu s jablkami a výpekom zo slaniny perfektne doplnia chuť mäsa

 

 

 

  1. Rúru si zohrejeme na 200 °C. Kuracie štvrte osušíme papierovou utierkou, ostrým nožnom do každého urobíme pár zárezov, osolíme a okoreníme z oboch strán, potrieme sladkou červenou paprikou, rascou a každé zabalíme do 3 plátkov slaniny.
  2. Do hlbšieho pekáča alebo zapekacej misky poukladáme očistené a jadierok zbavené jablká, nakrájané na štvrtiny. Na jablká uložíme kuracie štvrte, podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Pečieme približne 45 minút až 1 hodinu, potom odokryjeme a dopečeieme do zlata. Vypečenou šťavou počas dopekania pár krát mäso prelejeme.
  4. Mäso podávame s ryžou a rozvareným jablkovým pyré.
  5. Tip: rozvarené jablká s výpekom môžeme aj rozmixovať na hladkú omáčku.