Pečené kuracie stehná s ryžou, slaninkou a jablkami
... niektoré recepty stačí doplniť o malú chutnú drobnosť
Ingrediencie
4 porcie:
- 4 kuracie štvrte
- 100 ml piva
- 4-5 veľkých kyslejších jabĺk
- 12 plátkov anglickej slaniny
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Mletá rasca
- Sladká červená paprika

Pečené kuracie stehná s ryžou sú klasika, všetkými milovaná. Doplňte tento klasický recept a určite budete súhlasiť, že kura s jablkami, obalené slaninkou a podliate pivom je výborná kombinácia. Jablká sa počas pečenia rozvaria a spolu s výpekom zo slaniny a pivom perfektne doplnia chuť mäsa.
Pečené kuracie stehná s ryžou spolu s jablkami a výpekom zo slaniny perfektne doplnia chuť mäsa
- Rúru si zohrejeme na 200 °C. Kuracie štvrte osušíme papierovou utierkou, ostrým nožnom do každého urobíme pár zárezov, osolíme a okoreníme z oboch strán, potrieme sladkou červenou paprikou, rascou a každé zabalíme do 3 plátkov slaniny.
- Do hlbšieho pekáča alebo zapekacej misky poukladáme očistené a jadierok zbavené jablká, nakrájané na štvrtiny. Na jablká uložíme kuracie štvrte, podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Pečieme približne 45 minút až 1 hodinu, potom odokryjeme a dopečeieme do zlata. Vypečenou šťavou počas dopekania pár krát mäso prelejeme.
- Mäso podávame s ryžou a rozvareným jablkovým pyré.
- Tip: rozvarené jablká s výpekom môžeme aj rozmixovať na hladkú omáčku.
Súvisiace recepty

Bravčové mleté s ryžou na vietnamský spôsob
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Zemiakový prívarok na kyslo s mäsovými guľkami
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Beef Bourguignon slávny francúzsky recept
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 180 min

Domáca pečeňová paštéta s dobrým chlebom
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Domáci sendvič s morčacím mäsom
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 90 min

Lokše plnené kačacím mäsom a červenou cibuľou
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 120 min