Kuracie stehná pečené v jednom plechu, či panvici spolu s letnými cherry paradajkami a citrónom vás zaujmú ľahkým receptom a plnou letnou chuťou tohto jedla.

Kuracie stehná pečené v jednom plechu, či panvici spolu s letnými cherry paradajkami

  1. Použiť môžete aj hydinové plátky z pŕs alebo vykostených stehien. Rozdiel bude potom v dĺžke prípravy. Celé kuracie stehná sú však veľmi chutné. Ak máte panvicu, ktorú môžete vložiť aj do rúry, určite ju využite.

  2. Na oleji orestujeme kuracie stehná z oboch strán. Posolíme a okoreníme. Pridáme celé cherry paradajky, a kolieska citrónu.

  3. Ak máte po ruke akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi, použite aj tú. Mrkvy, cukety a podobne stačí nakrájať na väčšie kusy a jednoducho pridať do panvice.

  4. Kuracie stehná dusíme cca 45 minút. Priebežne kontrolujeme, či sa nepripekajú. Ak je v panvici, či plechu málo šťavy, môžeme jemne podliať horúcou vodou. Šťava z paradajok a citrónu by však mala stačiť. Na záver pridáme celé listy špenátu a bazalky.

  5. Podávame s jednoduchým listovým šalátom so šťavou z čerstvého citróna, soľou a kvalitným olivovým olejom.

  6. Kto je hladný, pridá si napríklad toust. Pokojne však môžete pridať napríklad aj nové zemiačky priamo do plechu, či panvice.