Plná chuť pečených kačacích pŕs a dokonalé zladenie surovín aj bez knedle je typická pre takto skombinované obľúbené sezónne jedlo. Objavte chuť kačacieho mäsa s jemnou až gaštanovou chuťou pečenej tekvice.

Kačacie prsia s hokaido tekvicou sú nádherná jesenná chuťová kombinácia

  1. Kačacie prsia narežeme cez kožu.

  2. Posolíme a pokoreníme a na panvici ich restujeme z oboch strán na horúcom oleji.

  3. Hokaido tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame aj so šupou na menšie kúsky.

  4. Tekvicu rozložíme na plech a pridáme orestované kačacie prsia a tymian. Pokvapkáme výpekom z panvice.

  5. Pečieme spolu v rúre vyhriatej na 180 stupńov Celzia cca 30 minúť.

  6. Kačacie prsia podávame s teplou pečenou tekvicou, cviklovými lístkami alebo rukolou a ozdobené černicami.