Pečené kačacie prsia chutia skvelo aj bez knedle. Plná chuť tohoto jedla a dokonalé zladenie sezónnych surovín vytvoria obľúbené sezónne jedlo. Objavte chuť kačacieho mäsa s jemnou až gaštanovou chuťou pečenej tekvice.

Chrumkavé pečené kačacie prsia s hokaido tekvicou sú skvelá jesenná chuťová kombinácia

  1. Mäso narežeme cez kožu.

  2. Posolíme a pokoreníme a na panvici ich restujeme z oboch strán na horúcom oleji.

  3. Hokaido tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame aj so šupou na menšie kúsky.

  4. Tekvicu rozložíme na plech a pridáme orestované kačacie prsia a tymian. Pokvapkáme výpekom z panvice.

  5. Pečieme spolu v rúre vyhriatej na 180 stupńov Celzia cca 30 minúť.

  6. Pečené kačacie mäso podávame s teplou pečenou tekvicou, cviklovými lístkami alebo rukolou a ozdobené černicami.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?