Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 ks kačacích pŕs s kožou (hľadajte v letáku BILLA)
  • ½ hokaido tekvice
  • 1 balíček cviklových lístkov alebo rukoly
  • olej
  • soľ a korenie
  • tymian
  • 1 balenie černíc na ozdobu

Vrstva 1

Kačacie prsia pečené s hokaido tekvicou

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 ks kačacích pŕs s kožou (hľadajte v letáku BILLA)
  • ½ hokaido tekvice
  • 1 balíček cviklových lístkov alebo rukoly
  • olej
  • soľ a korenie
  • tymian
  • 1 balenie černíc na ozdobu

Pečené kačacie prsia chutia skvelo aj bez knedle. Plná chuť tohoto jedla a dokonalé zladenie sezónnych surovín vytvoria obľúbené sezónne jedlo. Objavte chuť kačacieho mäsa s jemnou až gaštanovou chuťou pečenej tekvice.

Chrumkavé pečené kačacie prsia s hokaido tekvicou sú skvelá jesenná chuťová kombinácia

  1. Mäso narežeme cez kožu.

  2. Posolíme a pokoreníme a na panvici ich restujeme z oboch strán na horúcom oleji.

  3. Hokaido tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame aj so šupou na menšie kúsky.

  4. Tekvicu rozložíme na plech a pridáme orestované kačacie prsia a tymian. Pokvapkáme výpekom z panvice.

  5. Pečieme spolu v rúre vyhriatej na 180 stupńov Celzia cca 30 minúť.

  6. Pečené kačacie mäso podávame s teplou pečenou tekvicou, cviklovými lístkami alebo rukolou a ozdobené černicami.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?