Pečené jablká s medom a orechmi
Čas prípravy:
40 min
Čas varenia: 30 min
Miro Kubečka | 36 receptov
Ingrediencie
Na 4 porcie ako dezert:
Pečené jablká naplnené voňavou zmesou orechov, masla, medu, strúhanky a škorice sú jesenná večerná sladká záležitosť bez výčitiek. Len si vyložte nohy, zoberte deku a tanierik s touto dobrotou.
Pečené jablká s orechmi, medom, maslom a strúhankou sú dezert stvorený na jeseň
Postup:
- Jablká umyjeme, osušíme a odrežeme vrchy jabĺk cca 1 cm od vrchu. Vrchy si odložíme.
- Jablká vydlabeme tak, aby hrúbka steny ostala asi 1 cm.
- Vydlabanú dužinu, ktorá neobsahuje semienka a ostré časti posekáme, premiešame s orechmi, maslom, strúhankou, medom a škoricou.
- Zmesou naplníme jablká, prikryjeme ich vrchmi a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 st. C a pečieme asi 30 minút.