Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 4 porcie ako dezert:

  • 4 väčšie jablká
  • 100 g nahrubo mletých vlašských orechov
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL medu alebo jačmenného sirupu
  • 2 PL (30g) strúhanky
  • 40 g masla

Vrstva 1

Pečené jablká s medom a orechmi

Čas prípravy: 40 min
Čas varenia: 30 min

Miro Kubečka | 36 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
pecene jablka
Ingrediencie

Na 4 porcie ako dezert:

  • 4 väčšie jablká
  • 100 g nahrubo mletých vlašských orechov
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 PL medu alebo jačmenného sirupu
  • 2 PL (30g) strúhanky
  • 40 g masla

Pečené jablká naplnené voňavou zmesou orechov, masla, medu, strúhanky a škorice sú jesenná večerná sladká záležitosť bez výčitiek. Len si vyložte nohy, zoberte deku a tanierik s touto dobrotou.

Pečené jablká s orechmi, medom, maslom a strúhankou sú dezert stvorený na jeseň

Postup:

  1. Jablká umyjeme, osušíme a odrežeme vrchy jabĺk cca 1 cm od vrchu. Vrchy si odložíme.
  2. Jablká vydlabeme tak, aby hrúbka steny ostala asi 1 cm.
  3. Vydlabanú dužinu, ktorá neobsahuje semienka a ostré časti posekáme, premiešame s orechmi, maslom, strúhankou, medom a škoricou.
  4. Zmesou naplníme jablká, prikryjeme ich vrchmi a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 st. C a pečieme asi 30 minút.