Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 – 1,5 kg bravčového mäsa (karé v celku) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 – 3 lyžice kvasného jablkového octu
  • 1 liter mlieka (mäso by malo ponorené do 3/4)
  • soľ, korenie
  • 3 bobkové listy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice masla
  • hladká múka na zahustenie

Na pečené zemiaky

Vrstva 1

Pečené bravčové karé v mlieku

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
bravčové pečené
Ingrediencie
  • 1 – 1,5 kg bravčového mäsa (karé v celku) (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 – 3 lyžice kvasného jablkového octu
  • 1 liter mlieka (mäso by malo ponorené do 3/4)
  • soľ, korenie
  • 3 bobkové listy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice masla
  • hladká múka na zahustenie

Na pečené zemiaky


Pečené bravčové v mlieku je neopozeraný a pritom tradičný recept s bravčovým mäsom. Dopátrali sme sa až k francúzskej receptúre so smotanou. Vďaka mlieku a pomalému pečeniu bude mäso extra krehké a jemné.

Pečené bravčové v mlieku je extra krehké a jemné

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov Celzia. Mäso potrieme octom, zviažeme kuchynským špagátom spolu s vetvičkami rozmarínu. Mäso osolíme a okoreníme.
  2. V pekáči, v ktorom budeme mäso piecť, najskôr na sporáku rozpustíme maslo s olejom. Na ňom potom opečieme mäso zo všetkých strán. Pri dopekaní poslednej strany vhodíme do pekáča k mäsu bobkový list a olúpané strúčiky cesnaku.
  3. Mäso ďalej zalejeme mliekom, prikryjeme pokrievkou a dáme do vyhriatej rúry piecť na cca 1,5 hodiny. Zhruba každých 20 minút mäso otočíme a ďalej prikryté pečieme. Vo finále by teplota na teplomere vnútri mäsa mala ukazovať 65-70 stupňov Celzia.
  4. Počas pečenia si očistíme zemiaky. Dáme ich do osolenej vody variť na cca 5 minút od varu. Nechceme, aby boli úplne mäkké. Potom ich scedíme, dáme do maslom vymasteného plechu, osolíme a jeme poprášime hladkou múkou (tajný trik pre dosiahnutie chrumkavosti zemiakov). Zemiaky ešte zľahka pokvapkáme olejom a po upečení mäsa dáme do rúry na horný a spodný ohrev bez ventilátora piecť na 230 stupňov Celzia do zlata.
  5. Po niekoľkých minútach ich zľahka premiešame, aby sa nám opiekli rovnomerne zo všetkých strán.Mäso po upečení vyberieme z pekáča, zbavíme ho špagátu a prikryté alobalom ho ešte necháme odpočívať. Najlepšie urobíme, keď ho ešte pred prikrytím pokvapkáme trochou šťavy, v ktorej sa pieklo. Udrží si tak pod alobalom ešte chvíľu vlhkosť a nebude vysušené.
  6. Zvyšok výpeku precedíme cez jemné sito a za pomoci lyžice pečený cesnak trochu cez sito potlačíme. V hrnčeku si rozmiešame trochu studenej vody s 2 lyžicami hladkej múky. Toto ešte vmiešame cez jemné sitko do výpeku privedeného k varu. Takto sa nám jemná omáčka z výpeku ľahko zahustí a po ďalších 2 minútkach varu bude pripravená na servírovanie. Servírujeme pečené chrumkavé zemiaky s mliečnou omáčkou a mäsom nakrájaným na tenké plátky.