Ingrediencie
Pečená paprika plnená morčacím mäsom
Svetlana Mravcová | 259 receptov
Ingrediencie
Náplň:
- 10 paprík (umytých, zbavených semienok a stopky)
- 700 g mletého morčacieho mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2/3 hrnčeka ryže
- 1 vajce
- 2 hrste Grana Padana alebo parmezán (nahrubo nastrúhaného)
- hrsť majoránky
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička korenia
Na pekáč:
Na omáčku:
Klasický recept na plnenú papriku sme vám už ponúkli. A keďže plnenej papriky nikdy nie je dosť, máme pre vás inšpiráciu aj na prípravu papriky v rúre. Plnená paprika pečená v rúre a plnená nie klasickým bravčovým, ale morčacím mäskom. Túto odľahčenú verziu s morčacím mäsom si naozaj zamilujete a u vás doma ju budú vyžadovať k večeri každý týždeň. Ako príloha postačí krajec dobrého chleba, nechcete predsa na tanieri nechať tú skvelú omáčku.
Pečená paprika plnená morčacím mäsom pečená v rúre
Ryžu nemusíte predvárať a nezabudnite na parmezán …
Postup
- Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňovom Celzia.
- Papriky si dôkladne umyjeme a zbavíme semienok. Cibuľu nakrájame na prúžky, cesnak nakrájame na drobno.
- Nízky pekáč si môžeme vymazať trochou oleja. Na dno pekáča poukladáme polovicu cibule nakrájanú na prúžky a dva strúčiky olúpaného cesnaku, ktorý sme taktiež nakrájali na kúsky.
- Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny na náplň a všetko dôkladne premiešame. Kľudne použite vaše umyté ruky, tak to pôjde najľahšie. Potom zmesou naplníme papriky po okraj a kladieme ich na pripravený pekáč.
- V džbáne alebo v miske si zmiešame suroviny na omáčku a tou potom papriky na pekáči polejeme. Bazalku si môžeme nechať až nakoniec, na ozdobenie.
- Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme najskôr 40 minút na 180 stupňoch a potom teplotu zvýšime na 230 stupňov a pečieme ešte ďalších cca 10 minút.
- Pečená plnená paprika sa servíruje ako klasická – s dobrým pečivom, ale samozrejme aj so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť.