Pečená ovsená kaša s banánmi
Svetlana Mravcová | 261 receptov
- 2 banány (zrelšie) (hľadajte v letáku BILLA)
- 1,5 hrnčeka ovseného, iného rastlinného, alebo kravského mlieka
- 2 lyžice javorového sirupu
- ¼ hrnčeka arašidového masla
- 2 hrnčeky ovsených vločiek
- 1 lyžička prášku na pečenie
- 1 lyžička škorice
- ¼ lyžičky soli
- ½ lyžičky vanilky alebo vanilkového extraktu
- 1 lyžica drveného ľanového semienka
- Trocha kokosového oleja na vymastenie plechu na pečenie
Pečená ovsená kaša je najnovší trend, ktorý sa venuje téme zdravého stravovania a príprave klasickej ovsenej kaše trochu inak. Môžete si ju dopriať len tak, čerstvo upečenú, alebo alebo s arašidovým maslom, javorovým sirupom, kopou ovocia, či jablčným pyré.
Pečená ovsená kaša s banánmi, nesmierne chutná a vhodná aj pre vegánov
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a menší hlbší plech vymažeme trochou kokosového oleja.
- Banány olúpeme a rozpučíme, napríklad pučidlom na zemiaky, alebo vidličkou.
- V miske zmiešame ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu, soľ, vanilku a ľanové semienka, ktoré sme nadrvili alebo rozmixovali. Lyžicou premiešame.
- Suché suroviny pridáme k rozpučeným banánom a premiešame. Ďalej pridáme ešte javorový sirup, mlieko a arašidové maslo a znovu premiešame. Chvíľu počkáme, cca 15 minút, aby ovsené vločky nasali tekutinu a cesto sa tak viac zahustilo.
- Po chvíli cesto môžeme naliať na vopred pripravený, vymastený plech. Rovnomerne cesto ešte na plechu rozprestrieme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na cca 30 – 35 minút.
- Po upečení plech vyberieme a necháme vychladnúť. Následne nakrájame na rovnomerné kúsky a podávame napríklad s čerstvým ovocím a arašidovým maslom. Zvyšok môžeme skladovať v chladničke.