Vdýchnite nový život svojmu obvyklému veľkonočnému menu a vytvorte úplne nový gastro príbeh. Použite známe a obľúbené prísady úplne novým spôsobom a pripravte obed, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť.

Jahňacina na náš stôl určite patrí

Jahňacina je chutné, jemné mäso, má príjemnú vôňu, ktorú netreba ničím „prebíjať“. Stačí ho len pred prípravou dochutiť korením a bylinkami.

Postup
  1. Mäso nasoľte, potrite olejom a horčicou a nechajte marinovať, aby sa chute prepojili a vsiakli do mäsa. Čím dlhšie sa mäso marinuje, tým je jeho chuť delikátnejšia.
  2. Namarinované mäso uložte do pekáča a prilejte trochu oleja, ak je to potrebné. Mäso zalejte 1 dl teplej vody.
  3. Do pekáča pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na štvrtky a rozmarín. Pekáč zakryte alobalom, rúru vyhrejte na 180 °C a pečte asi hodinu, dokým mäso nezmäkne.
  4. V mixéri rozmixujte mandle, lístky rozmarínu, maslo, strúhanku, petržlenovú vňať, cesnak, soľ a korenie. Zmesou potrite upečené mäso a vložte ho ešte zapiecť do rúry, dokým nebude mať na povrchu chrumkavú kôrku.
  5. Upečené mäso podávajte so zeleninou, krátko povarenou v osolenej vode.