Pečená jahňacia lopatka je gurmánska záležitosť z kvalitného slovenského mäsa. Recept je jednoduchý, všetko pripravíte v jednom pekáči. Potrebuejete len trochu času, ale mäsko sa pečie samo. Jemná jahňacina s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom s aromatickým vypekom stojí za to!

Pečená jahňacia lopatka s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom v aromatickom výpeku

  1. Tento recept je veľmi jednoduchý, potrebujete len trochu času.

  2. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia.

  3. Mladé zemiaky umyjeme a prepolíme, mrkvú očistíme a prepolíme, cibuľky prerežeme tiež na polovicu. Na panvici, alebo priamo v pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom krátko orestujeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a pridáme zeleninu a bylinky. Zeleninu môžeme pridať na začiatku, vtedy sa krásne spojí s výpekom, alebo cca hodinku pred dopečením.

  4. Prikryjeme a pečieme na 2 až 2, 5 hodiny. Na posledných 30 min zoslabíme ohrev na 170 stupňov Celzia a pečieme odokryté.