Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 1 jahňacia lopatka, alebo stehno
  • 2 PL oleja
  • 4 nové zemiaky (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 menšie mrkvy
  • zväzok mladej cibuľky
  • borievky, čierne korenie, rasca, soľ, bobkový list
  • rozmarín
  • môžete pridať víno na podliatie

Vrstva 1

Pečená jahňacia lopatka v jednom plechu s novými zemiakmi a rozmarínom

Čas prípravy: 10 min
Čas varenia: 180 min

Cookučka | 113 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 1 jahňacia lopatka, alebo stehno
  • 2 PL oleja
  • 4 nové zemiaky (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 menšie mrkvy
  • zväzok mladej cibuľky
  • borievky, čierne korenie, rasca, soľ, bobkový list
  • rozmarín
  • môžete pridať víno na podliatie

Pečená jahňacia lopatka je gurmánska záležitosť z kvalitného slovenského mäsa. Recept je jednoduchý, všetko pripravíte v jednom pekáči. Potrebujete len trochu času, ale mäsko sa pečie samo. Jemná jahňacina s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom s aromatickým výpekom stojí za to!

Pečená jahňacia lopatka s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom v aromatickom výpeku

  1. Tento recept je veľmi jednoduchý, potrebujete len trochu času.

  2. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia.

  3. Mladé zemiaky umyjeme a prepolíme, mrkvú očistíme a prepolíme, cibuľky prerežeme tiež na polovicu. Na panvici, alebo priamo v pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom krátko orestujeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a pridáme zeleninu a bylinky. Zeleninu môžeme pridať na začiatku, vtedy sa krásne spojí s výpekom, alebo cca hodinku pred dopečením.

  4. Prikryjeme, môžeme podliať vodou alebo vínom a pečieme na 180 stupňov Celzia 2 1 hodinu, potom zmiernime ohrev a ďalšie 2 hodiny na 170 stupňov Celzia, posledných 20 minút môžeme piecť odokryté.

Pokiaľ vám recept chutil, navštívte našu stránku kliknutím sem.