Pečená jahňacia lopatka v jednom plechu s novými zemiakmi a rozmarínom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

180

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 4 menšie mrkvy
  • zväzok mladej cibuľky
  • borievky, čierne korenie, rasca, soľ, bobkový list
  • rozmarín
  • môžete pridať víno na podliatie
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

  • 4 menšie mrkvy
  • zväzok mladej cibuľky
  • borievky, čierne korenie, rasca, soľ, bobkový list
  • rozmarín
  • môžete pridať víno na podliatie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Pečená jahňacia lopatka je gurmánska záležitosť z kvalitného slovenského mäsa. Recept je jednoduchý, všetko pripravíte v jednom pekáči. Potrebujete len trochu času, ale mäsko sa pečie samo. Jemná jahňacina s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom s aromatickým výpekom stojí za to!

    Pečená jahňacia lopatka s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom v aromatickom výpeku

    Postup:

    1. Tento recept je veľmi jednoduchý, potrebujete len trochu času.

    2. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia.

    3. Mladé zemiaky umyjeme a prepolíme, mrkvovú očistíme a prepolíme, cibuľky prerežeme tiež na polovicu. Na panvici, alebo priamo v pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom krátko orestujeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a pridáme zeleninu a bylinky. Zeleninu môžeme pridať na začiatku, vtedy sa krásne spojí s výpekom, alebo cca hodinku pred dopečením.

    4. Prikryjeme, môžeme podliať vodou alebo vínom a pečieme na 180 stupňov Celzia 2 1 hodinu, potom zmiernime ohrev a ďalšie 2 hodiny na 170 stupňov Celzia, posledných 20 minút môžeme piecť odokryté.