Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 4 -5 bravčových kotliet
  • 1 balenie čerstvého listového špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku (hľadajte v letáku BILLA)
  • maslo
  • trocha oleja
  • soľ, korenie
  • sladké zemiaky
  • korenie na mäso
  • ¾ lyžička koriandra
  • ¾ lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/8 lyžičky škorice
  • cesnak olúpaný a nakrájaný na tenké plátky
  • ¼ lyžičky cukru

Vrstva 1

Pečená bravčová kotleta s batatmi

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Pečená bravčová kotleta s batatmi
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 4 -5 bravčových kotliet
  • 1 balenie čerstvého listového špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku (hľadajte v letáku BILLA)
  • maslo
  • trocha oleja
  • soľ, korenie
  • sladké zemiaky
  • korenie na mäso
  • ¾ lyžička koriandra
  • ¾ lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/8 lyžičky škorice
  • cesnak olúpaný a nakrájaný na tenké plátky
  • ¼ lyžičky cukru

Tí moji chlapi majú veľmi radi mäso. Vyskúšali sme doma nový recept. A pretože stojí za to, rada sa oň podelím. Neviete k čomu podávať pečené sladké zemiaky? Fantastické sú jednoducho upečené v rúre s poriadnym kusom mäsa. Pečená bravčová kotleta s batatmi a špenátom sa oplatí vyskúšať.

Pečená bravčová kotleta s chrumkavými zdravými batatmi a lístkami špenátu

 

  1. Začneme mäsom, ak nám to čas dovolí, aspoň hodinu pred samotným pečením si rozdrvíme alebo pomixujeme korenie na mäso a spolu s trochou oleja ním mäso potrieme.
  2. Takto naložené ho necháme minimálne hodinu, najlepšie však do druhého dňa v chlade.
  3. V deň pečenia si dáme najskôr rozohriať rúru na 190 stupňov Celzia. Sladké zemiaky ošúpeme ako obyčajné zemiaky, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Plech vystelieme papierom na pečenie a naň poukladáme kúsky sladkých zemiakov. Ochutíme ich soľou a korením, pokvapkáme olejom a dáme piecť asi na 25 minút. Chceme, aby boli pekne zapečené na povrchu.
  4. Na väčšej plochej panvici (vhodnej do rúry) si rozpustíme lyžicu masla a potom na ňom sprudka opečieme bravčové kotlety dve minúty z oboch strán. Nechceme ich naozaj upiecť, len chceme, aby sa mäso zatiahlo a získalo zlatú farbu. Potom ich aj s panvicou vložíme do rozohriatej rúry a pečieme ešte 8 až 10 minút, záleží na hrúbke plátkov.
  5. Kým sa mäso dopeká v rúre, na menšej panvici už len rozpustíme lyžicu masla, dozlatista na nej opečieme nakrájaný cesnak a nakoniec pridáme špenát. Pokiaľ nie je umytý a musíme ho umyť, snažíme sa ho ešte dosušiť utierkou alebo odstreďovačom na šalát.
  6. Na masle a cesnaku šalát restujeme len cca 2 minútky.
  7. Na záver dochutíme soľou a môžeme ihneď servírovať. Dobrú chuť!