Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 150 ml vaječných bielkov izbovej teploty (cca 4 ks vajec veľkosti M)
  • štipka soli
  • 220 g práškového cukru
  • 3 ČL kukuričného škrobu
  • 1 ČL jablčného octu

Plnka:

  • šľahačka 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 1 dcl silného espressa
  • 2 PL práškoého cukru

Vrstva 1

Pavlova torta

Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 80 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Pavlova torta
Ingrediencie
  • 150 ml vaječných bielkov izbovej teploty (cca 4 ks vajec veľkosti M)
  • štipka soli
  • 220 g práškového cukru
  • 3 ČL kukuričného škrobu
  • 1 ČL jablčného octu

Plnka:

  • šľahačka 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 1 dcl silného espressa
  • 2 PL práškoého cukru

Pavlova torta je jeden z najlepších dezertov, ktorý môžete ochutnať! Jemné a krehké cesto s chrumkavou kôrkou a mäkkým vnútrom. Je nenáročná na prípravu a výsledok je božský. Neobsahuje múku, takže ak ste ju vyradili z jedálnička, túto tortu určite vyskúšajte.

Krehká a božská Pavlova torta

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.  Na papier si môžeme predkresliť kruhy, na ktoré potom budeme nanášať „cesto“
  2. V mise vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh. Ešte predtým ako je sneh úplne tuhý, začneme po troškách pridávať práškový cukor. S posledným cukrom pridáme aj škrob a ocot a dobre vymiešame, kým nie je zmes krásne hladká a lesklá (cukor musí byť úplne rozpustený). Takto vznikne hladká a tuhá pena.
  3.  Na plech vyložený papierom na pečenie nanesieme cesto – ideálne 3 kruhy o výške asi 3 cm (nedávajte cesto tesne vedľa seba, narastie a pospájalo by sa vám).
  4. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a hneď stiahneme teplotu na 120 stupňov. Pečieme asi 60 až 80 minút. Rúru pri pečení neotvárame. Až po upečení ju pootvoríme a necháme korpusy v rúre vychladnúť.
  5. Nakoniec si ušľaháme krém z mascarpone, smotany na šľahanie a cukru. Suroviny musia byť dobre vychladené. Za stáleho miešania do krému pridáme už vychladnuté espresso.
  6. Krémom natrieme korpus, prikryjeme ešte jedným korpusom a opäť nanesieme krém a opatrne položíme korpus.
  7. Ozdobíme čerstvým ovocím.