Jesenné mesiace so sebou prinášajú teplé farebné tóny, s ktorými skvelo ladia všetky formy prípravy mäsa. Vyskúšajte s nami pastiersky koláč v párty vydaní, ktorý sa určite stane ozdobou vášho stola.

Pastiersky koláč s teľacím mäsom

Slané koláče sú perfektné jedlo pre každého. Vyzerajú ako koláč, ale zároveň zasýtia každé bruško. Pri tomto type „koláča“ môžete skúšať aj obmeny na spôsob „čo chladnička dala“ alebo ich použiť ako netradičnú prílohu 🙂

Čas prípravy: 75 minút/4 porcie

Postup
  1. Na troche tuku opečte mleté mäso. Pridajte k nemu nadrobno nasekanú cibuľu,cesnak, na kocky nakrájanú mrkvu a duste asi 2 – 3 minúty. Prilejte červené víno a Worchestrovu omáčku.
  2. Potom pridajte paradajkové pyré a zmes zalejte mäsovým vývarom. Dochuťte tymianom a varte 15 minút.
  3. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Uvarte ich domäkka a rozpučte. Do kaše pridajte maslo, žĺtky, parmezán, soľ, čierne korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a všetko spolu dokonale vymixujte pomocou ručného tyčového mixéra.
  4. Lístkové cesto rozvaľkajte a povykrajujte z neho kolieska takej veľkosti, aby sa zmestili do formičiek na mafiny. Spodok lístkového cesta vo formičke poprepichujte vidličkou, aby mala kadiaľ odchádzať para pri pečení. Pripravené formičky s cestom naplňte mäsovou zmesou.
  5. Zemiakovou kašou naplňte cukrárske vrecko na zdobenie a kašu naneste na vrch každého malého koláčika.
  6. Pečte pri teplote 180 °C asi 20 – 30 minút.
Tip:
  • Koláčiky môžete upiecť aj bez zemiakovej kaše. Pridáte ju neskôr na mäsovú náplň a vrch opečiete pomocou flambovacej pištole.