Paštéta z údeného lososa hotová za pár minút
... predjedlo bude hviezdou hostiny.
Ingrediencie
Čas prípravy: 15 minút/4 porcie
- 150 g krémového syra
- 70 g majonézy
- 30 g kyslej smotany
- štipka soli
- mleté čierne korenie
- šťava z ½ citróna
- 300 g údeného lososa
- 60 g čiernych olív bez kôstky
- 50 g kapár
- 1 PL nasekaného čerstvého kôpru
- 60 g zelených olív
- 200 g krekrov

Už ste zažili, aby sa predjedlo stalo hviezdou celého večera? Naše recepty na predjedlá môžu dokonca zatieniť aj veľké pokrmy, ktoré ste mali v pláne servírovať. Navyše, okrem svojej špecifickej intenzívnej chute je losos aj jednou z najzdravších potravín. Vďačí za to svojmu nutrične bohatému obsahu, ktorého súčasťou je aj množstvo omega-3 mastných kyselín.
Viac receptov s farbami a chuťami jesene nájdete v časopise Kulinarium jeseň/2018, ktorý dostanete kúpiť v predajniach Billa.
Údený losos ako predjedlo
Postup
- Do mixéra dajte krémový syr, majonézu a kyslú smotanu. Pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Potom pridajte kúsky údeného lososa a 5 až 6 nasekaných čiernych olív, 20 g kapár a polovicu nasekaného kôpru. Rozmixujte.
- Ak chcete mať paštétu s výraznejšou štruktúrou, mixujte len chvíľku. Ak chcete paštétu jemnú, mixujte, kým zmes v mixéri nebude úplne hladká.
- Hotovú paštétu posypte zvyšným kôprom.
- Podávajte s krekrami, olivami a kaparami.
Súvisiace recepty

Rezne z bravčovej panenky a zemiaky na cibuľke
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Jesenný guláš s hríbami
Čas varenia: 120 min

Mäsové guličky v smotanovej omáčke
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Pečená krkovička s gaštanmi a ružičkovým kelom
Čas prípravy: 120 min
Čas varenia: 90 min