Už ste zažili, aby sa predjedlo stalo hviezdou celého večera? Naše recepty na predjedlá môžu dokonca zatieniť aj veľké pokrmy, ktoré ste mali v pláne servírovať. Navyše, okrem svojej špecifickej intenzívnej chute je losos aj jednou z najzdravších potravín. Vďačí za to svojmu nutrične bohatému obsahu, ktorého súčasťou je aj množstvo omega-3 mastných kyselín.

Viac receptov s farbami a chuťami jesene nájdete v časopise Kulinarium jeseň/2018, ktorý dostanete kúpiť v predajniach Billa.

Údený losos ako predjedlo

Postup
  1. Do mixéra dajte krémový syr, majonézu a kyslú smotanu. Pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Potom pridajte kúsky údeného lososa a 5 až 6 nasekaných čiernych olív, 20 g kapár a polovicu nasekaného kôpru. Rozmixujte.
  2. Ak chcete mať paštétu s výraznejšou štruktúrou, mixujte len chvíľku. Ak chcete paštétu jemnú, mixujte, kým zmes v mixéri nebude úplne hladká.
  3. Hotovú paštétu posypte zvyšným kôprom.
  4. Podávajte s krekrami, olivami a kaparami.