Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 200 g parmezán
  • 600 g avokáda
  • 250 g krémového syra
  • Postrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 ČL horčice
  • ¼ ČL soli
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Štipka mletého čili
  • 1 PL posekanej pažítky
  • 1 PL posekaných pistácií

Vrstva 1

Parmezánové košíčky s avokádovým krémom

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 10 min

Kulinárium Redakcia | 63 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Parmezanove kosicky
Ingrediencie
  • 200 g parmezán
  • 600 g avokáda
  • 250 g krémového syra
  • Postrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 ČL horčice
  • ¼ ČL soli
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Štipka mletého čili
  • 1 PL posekanej pažítky
  • 1 PL posekaných pistácií

Varte a oslavujte! Slávnostné menu si môžete pripraviť aj z bežných ingrediencií. Výsledkom je pôsobivý zrakový i chuťový pôžitok. Parmezánové košíčky sú toho dôkazom 🙂

Chrumkavé parmezánové košíčky s avokádovým krémom

  1. Parmezán nastrúhajte najemno. Poukladajte ho do menších kôpok na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Plech vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°c asi 15 minút, t.j. kým sa syr neroztopí. Vyberte ho z rúry a vareškou ešte za horúca poukladajte syr na vyklopené poháre a formujte z neho košíčky. Ako syr chladne, košíky tvrdnú.

  3. Pripravte si krém. Očistite avokádo a vložte ho do mixéra. Pridajte smotanový syr, nastrúhanú citrónovú kôru, horčicu, soľ, korenie a čili. Všetko dobre rozmixujte do krémova a krémom naplňte parmezánové košíčky. Posypte pažítkou a pistáciami.

  4. Tip: Na tvarovanie košíčkov môžete použiť aj prevrátenú formu na muffiny.