Paradajkový šalát je najlepší v sezóne. Niet nad klasickú receptúru a kombináciu paradajok s cibuľou. Paradajky môžete použiť rôznych farieb a odrôd, potešia sa aj oči 🙂 Svieži šalát doplňte napríklad obľúbenými grilovanými kuracími krídelkami. 

Paradajkový šalát s cibuľou z čerstvej úrody 

 

 

  1. Kuracie krídla osušíme a odstránime hroty. Do každého urobíme pár zárezov.
  2. Vo väčšej miske premiešame sójovú omáčku, lyžicu citrónovej šťavy a olej. Pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný tymian. Osolíme a okoreníme. Sójová omáčka je slaná, takže so soľou opatrne.
  3. Všetko spolu prešľaháme metličkou a pridáme kuracie krídelká. Dobre premiešame a dáme do chladničky marinovať aspoň na 2-3 hodiny, alebo cez noc.
  4. Rúru zohrejeme na 180 °C. Kuracie krídla rozložíme na plech, zalejeme zvyšnou marinádou a dáme piecť. Občas ich otočíme a potierame výpekom.
  5. Pečieme približne 40-45 minút. Na posledných pár minút zapneme v rúre gril a krídla dopečieme do chrumkava.
  6. Paradajky rôznych farieb a odrôd umyjeme. Pokrájame na rôzne veľké kúsky. Dáme ich do misky, pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať a zalejeme zálievkou.
  7. Zálievku na paradajkový šalát si pripravíme zmiešaním oleja, octa, soli a korenia. Jemne premiešame a šalát dobre vychladíme.
  8. Podávame s chrumkavými grilovanými krídelkami.