Paprikáš s kuracími štvrťkami je klasický, generáciami zbožňovaný recept. Navyše, je veľmi jednoduchý, a tak ako stvorený na uponáhľané dni. 

Paprikáš s kuracími štvrťkami

Paprikáš alebo perkelt? Nech už náš recept zhodnotíte akokoľvek, môžeme vás uistiť, že výsledok je vynikajúci. Rozdiel medzi týmito často a ľahko zameniteľnými pojmami sa dozviete nižšie pod receptom.

Postup
  1. Do hrnca si nalejeme trocha oleja, rozpálime ho na ohni a sprudka opečieme kuracie štvrte do zlatista.
  2. Pridáme rascu, soľ a čierne mleté korenie. Do hrnca pridáme vodu tak, aby kuracie štvrte boli zakryté, nepretŕčali z vody a necháme ich variť.
  3. Keď je mäso udusené, pridáme kyslú smotanu a opäť povaríme.. Urobíme si zápražku zo sladkej smotany a hladkej múky a zmiešame ich tak, aby nám neostali hrudky. Vlejeme do hrnca s mäsom a necháme zovrieť.
  4. Nakoniec pridáme sladkú papriku a soľ podľa chuti. Podávame s cestovinou. Dozdobíme bylinkami.

Aký je rozdiel medzi perkeltom a paprikášom?

Rozdiel medzi perkeltom a paprikášom je zdanlivo jednoduchý. Obe jedlá sa dajú pripraviť z akéhokoľvek mäsa a majú rovnaký, paprikový základ. Paprikáš sa však pred dovarením zahusťuje múkou rozmiešanou v sladkej alebo kyslej smotane. Perkelt má dokonca ešte aj predchodcu – tokáň.