Panna cotta:
Malinová omáčka:
Bazalkový cukor:
Panna Cotta s malinovou omáčkou
Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov
Panna cotta:
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 75 ml mlieka
- 3 plátky želatíny
- 25 g kryštálového cukru
- ½ ČL mletej vanilky
Malinová omáčka:
- 300g čerstvých alebo mrazených malín (hľadajte v letáku BILLA)
- 75 g kryštálového cukru, alebo podľa chuti
- 50 ml vody
- 1 ČL zemiaky/“>zemiakového škrobu
Bazalkový cukor:
- za hrsť bazalkových listov
- 2 PL kryštálového cukru
V tomto recepte si pripravíme veľmi chutné jedlo panna cotta, ktoré máme všetci radi. Ak ste ho ešte nemali, teraz si ho zamilujete.
Panna Cotta je obľúbený taliansky smotanový dezert s veľmi jednoduchou prípravou
- Zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, cukor a dáme variť.
- Pridáme vanilku a zohrejeme pod bod varu.
- Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
- Do studenej vody namočíme plátky želatíny na cca 10 minút.
- Potom želatínu vyžmýkame a rozmiešame v teplej vanilkovej zmesi.
- Nalejeme do pripravených formičiek, ktoré sme jemne vymazali olejom a vychladíme, najlepšie cez noc.
- Na malinovú omáčku vložíme maliny do hrnca spolu s cukrom a jemne povaríme, aby maliny zmäkli. Rozmixujeme a prepasírujeme. Nalejeme späť do hrnca spolu so škrobom a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme 2-3 minúty prevrieť a potom necháme celkom vychladnúť.
- Pred podávaním formičky s Panna Cottou namočíme do horúcej vody, aby Panna Cotta išla lepšie vyklopiť.
- Na pripravený tanier vyklopíme Panna Cottu a okolo nalejeme malinovú omáčku a vrch posypeme bazalkovým cukrom.
- Ten si pripravíme rozotretím bazalkových listov spolu s kryštálovým cukrom v mažiariku. Budete prekvapení jeho sviežou chuťou.
Mnoho ďalších chutných receptov nájdete na našej stránke receptykulinarium.sk.