Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Panna cotta:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 75 ml mlieka
  • 3 plátky želatíny
  • 25 g kryštálového cukru
  • ½ ČL mletej vanilky

Malinová omáčka:

  • 300g čerstvých alebo mrazených malín (hľadajte v letáku BILLA)
  • 75 g kryštálového cukru, alebo podľa chuti
  • 50 ml vody
  • 1 ČL zemiaky/“>zemiakového škrobu

Bazalkový cukor:

  • za hrsť bazalkových listov
  • 2 PL kryštálového cukru

Vrstva 1

Panna Cotta s malinovou omáčkou

Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Panna cotta:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 75 ml mlieka
  • 3 plátky želatíny
  • 25 g kryštálového cukru
  • ½ ČL mletej vanilky

Malinová omáčka:

  • 300g čerstvých alebo mrazených malín (hľadajte v letáku BILLA)
  • 75 g kryštálového cukru, alebo podľa chuti
  • 50 ml vody
  • 1 ČL zemiaky/“>zemiakového škrobu

Bazalkový cukor:

  • za hrsť bazalkových listov
  • 2 PL kryštálového cukru

V tomto recepte si pripravíme veľmi chutné jedlo panna cotta, ktoré máme všetci radi. Ak ste ho ešte nemali, teraz si ho zamilujete.

Panna Cotta je obľúbený taliansky smotanový dezert s veľmi jednoduchou prípravou

  1. Zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, cukor a dáme variť.
  2. Pridáme vanilku a zohrejeme pod bod varu.
  3. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  4. Do studenej vody namočíme plátky želatíny na cca 10 minút.
  5. Potom želatínu vyžmýkame a rozmiešame v teplej vanilkovej zmesi.
  6. Nalejeme do pripravených formičiek, ktoré sme jemne vymazali olejom a vychladíme, najlepšie cez noc.
  7. Na malinovú omáčku vložíme maliny do hrnca spolu s cukrom a jemne povaríme, aby maliny zmäkli. Rozmixujeme a prepasírujeme. Nalejeme späť do hrnca spolu so škrobom a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme 2-3 minúty prevrieť a potom necháme celkom vychladnúť.
  8. Pred podávaním formičky s Panna Cottou namočíme do horúcej vody, aby Panna Cotta išla lepšie vyklopiť.
  9. Na pripravený tanier vyklopíme Panna Cottu a okolo nalejeme malinovú omáčku a vrch posypeme bazalkovým cukrom.
  10. Ten si pripravíme rozotretím bazalkových listov spolu s kryštálovým cukrom v mažiariku. Budete prekvapení jeho sviežou chuťou.

Mnoho ďalších chutných receptov nájdete na našej stránke receptykulinarium.sk.