Panna Cotta je obľúbený taliansky smotanový dezert s veľmi jednoduchou prípravou

  1. Zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, cukor a dáme variť.
  2. Pridáme vanilku a zohrejeme pod bod varu.
  3. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  4. Do studenej vody namočíme plátky želatíny na cca 10 minút.
  5. Potom želatínu vyžmýkame a rozmiešame v teplej vanilkovej zmesi.
  6. Nalejeme do pripravených formičiek, ktoré sme jemne vymazali olejom a vychladíme, najlepšie cez noc.
  7. Na malinovú omáčku vložíme maliny do hrnca spolu s cukrom a jemne povaríme, aby maliny zmäkli. Rozmixujeme a prepasírujeme. Nalejeme späť do hrnca spolu so škrobom a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme 2-3 minúty prevrieť a potom necháme celkom vychladnúť.
  8. Pred podávaním formičky s Panna Cottou namočíme do horúcej vody, aby Panna Cotta išla lepšie vyklopiť.
  9. Na pripravený tanier vyklopíme Panna Cottu a okolo nalejeme malinovú omáčku a vrch posypeme bazalkovým cukrom.
  10. Ten si pripravíme rozotretím bazalkových listov spolu s kryštálovým cukrom v mažiariku. Budete prekvapení jeho sviežou chuťou.