Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na palacinky:

Na omáčku:

  • 2 šálky čerstvých višní alebo čerešní (prípadne mrazených)
  • pár lyžíc hnedého cukru
  • šťava z pol citróna
  • 1 štamperlík griotky
  • 1 lyžica škrobu
  • vanilkový extrakt alebo lyžica vanilkového cukru
  • mäta na ozdobu

Vrstva 1

Palacinky s čerešňovou omáčkou

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na palacinky:

Na omáčku:

  • 2 šálky čerstvých višní alebo čerešní (prípadne mrazených)
  • pár lyžíc hnedého cukru
  • šťava z pol citróna
  • 1 štamperlík griotky
  • 1 lyžica škrobu
  • vanilkový extrakt alebo lyžica vanilkového cukru
  • mäta na ozdobu

Na letné voňavé palacinky s čerešňovou omáčkou nalákate nie len deti 🙂

Postup
  1. Z múky, mlieka, vajec a štipky soli a pripravíme hladké cesto. Necháme ho 30 minút odpočívať, potom metličkou zamiešame rozpustené maslo.
  2. Na olejom potretej panvici smažíme z cesta tenké palacinky do zlata z každej strany.
  3. V malom hrnci privedieme k varu vykôstkované čerešne, alebo višne s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Varíme do mäkka. Potom pridáme pre vôňu griotku a ešte prevaríme.
  4. V malom množstve vody rozmiešame škrob a prilejeme k omáčke. Počkáme kým zhustne a odstavíme.
  5. Teplou omáčkou polejeme palacinky a podávame. Ozdobíme mätou a môžeme aj kopčekom šľahačky alebo zmrzliny.
  6. Tip: Na ozvláštnenie môžeme do palacinkového cesta zamiešať 1 lyžicu nemletého maku, ktorý sa skvelo hodí k čerešniam či višniam. Vaše palacinky tak budú ešte atraktívnejšie.

Ponúkame aj:

palacinky

Palacinky – 6 najlepších receptov

Tipy a triky ako nahradiť biely cukor | BEZ OMÁČKY s Martinom Záhumenským