Žiadna párty sa nezaobíde bez obľúbených jednohubiek. Slaných či sladkých. Určite to poznáte, keď sa pipláte s jednohubkami a vytvárate rôzne detaily, či už robíte oči z olív, alebo ukladáte na milimetre narezané kúsky ovocia a aj tak nezožnete úspech, pretože všetci jedia obyčajné chlebíčky. Vybabrite s tým a urobte jednohubky z palaciniek. Palacinky má predsa rád každý a navyše sa s tým nemusíte piplať.

Palacinky na špáradle, po ktorých sa len zapráši

Palacinky ako jednohubky v sebe spájajú hneď niekoľko dobrých vecí – sú pripravené z najobľúbenejšieho sladkého jedla, máte ich raz dva hotové a s trochou fantázie z nich vykúzlite nielen potešenie pre hladné bruško, ale aj pre oči. Na akejkoľvek oslave sa minú bez všimnutia, obzvášť nimi potešíte deti.

Postup
  1. Vo väčšej mise premiešame suché ingrediencie.
  2. Pridáme k nim mlieko izbovej teploty a rozšľahané vajcia.
  3. Zamiešame a pomocou metličky vymiešame hladké cesto.
  4. Cesto necháme aspoň 10 minút postáť.
  5. Panvicu s nepriľnavým povrchom zľahka potrieme olejom a necháme dobre rozohriať.
  6. Pomocou polievkovej lyžice pomaly nalievame na panvicu minipalacinky. Opekáme ich krátko z oboch strán.
  7. Hotové minipalacinky natrieme lieskovoorieškovou plnkou a vrstvíme do malých vežičiek.
  8. Dozdobíme ich čerstvým ovocím, prpichneme špáradlom a poprášime práškovým cukrom.

Palacinky ako jednohubky si môžeme pripraviť aj vo vanilkovej verzii. Postupujeme podľa receptu vyššie, len vynecháme kakao a do cesta pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry z polovice citróna. Vanilkové palacinky sa výborne hodia s tvarohovou plnkou, na ktorú vymiešame 150 g jemného tvarohu s 2-3 PL práškového cukru, pridáme trochu citrónovej šťavy a touto plnkou natierame minipalacinky a vrstvíme ich do vežičiek.