Lievance:
Dip:
Ovsené lievance s hráškom „na slano“
Cookučka | 102 receptov
Lievance:
- 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky vločiek
- 1 vajce, trochu soli
- 1 PL jogurt / smotana (hľadajte v letáku Billa)
- 1 ČL soli
Dip:
- tvaroh
- olivový olej
- soľ
- pažítka
Ovsené lievance s hráškom sú dobrý tip na rýchle, zdravé, ale veľmi chutné a neokukané jedlo. Chutia malým aj veľkým. Deťom k ním môžete povoliť kečup, alebo ich obľúbený dip.
Ovsené lievance sú dobrý tip na zdravé a zároveň chutné jedlo
-
Z múky, vločiek, vajíčka a soli pripravíme cesto.
-
Do cesta primiešame 1 šálku mrazeného hrášok. Necháme chvíľu postáť.
-
Lyžičkou naberáme cesto a smažíme po 4 malých lievancoch.
-
Lievance vyberáme vidličkou na tanier s papierom, alebo servítkou.
-
Podávame s dipom z jogurtu / smotany / tvarohu, oleja, soli a na jemno nasekanej pažítky.