Ovsené lievance s hráškom „na slano“
... jednoduché a nové
Ingrediencie
Lievance:
- 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky vločiek
- 1 vajce, trochu soli
- 1 PL jogurt / smotana
- 1 ČL soli
Dip:
- tvaroh
- olivový olej
- soľ
- pažítka

Ovsené lievance s hráškom sú dobrý tip na rýchle, zdravé, ale veľmi chutné a neokukané jedlo. Chutia malým aj veľkým. Deťom k ním môžete povoliť kečup, alebo ich obľúbený dip.
Ovsené lievance sú dobrý tip na zdravé a zároveň chutné jedlo
-
Z múky, vločiek, vajíčka a soli pripravíme cesto.
-
Do cesta primiešame 1 šálku mrazeného hrášok. Necháme chvíľu postáť.
-
Lyžičkou naberáme cesto a smažíme po 4 malých lievancoch.
-
Lievance vyberáme vidličkou na tanier s papierom, alebo servítkou.
-
Podávame s dipom z jogurtu / smotany / tvarohu, oleja, soli a na jemno nasekanej pažítky.
Súvisiace recepty

Pečená ovsená kaša s banánmi
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Fit kuracie prsia s hnedou ryžou
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Domáce rýchle žemle z cottage cheese
Čas prípravy: 50 min
Čas varenia: 45 min

Cuketové špagety s chrumkavým tofu
Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 5 min

Banánové mafiny s čučoriedkami
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Marocká šošovica s mrkvou a korením
Čas prípravy: 40 min
Čas varenia: 30 min