Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 6 pohárov:

  • 2 balenia kakaových keksov Clever
  • 1 mascarpone
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šľahačka na šľahanie
  • lístky mäty na ozdobenie

 

Vrstva 1

Oreo pohár z kakaových keksov

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 0 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Oreo pohár
Ingrediencie

Na 6 pohárov:

  • 2 balenia kakaových keksov Clever
  • 1 mascarpone
  • ¾ hrnčeka práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šľahačka na šľahanie
  • lístky mäty na ozdobenie

 


Oreo pohár je rýchly recept z kvalitného mliečneho krému mascarpone, šľahačky a kakaových keksov s príchuťou Oreo. V poslednom čase sú hlavne u detí veľmi obľúbené dezerty, krémy, poháre, či zmrzliny s príchuťou našich obľúbených keksov, čokolád a tyčiniek. Nezostaňte u vás doma pozadu a popustite, spolu s deťmi, uzdu kreativite.   My sme „prerobili“ jeden dezert aj pre vás. Tento je s príchuťou obľúbených kakaových keksov Oreo. Jeho príprava je super jednoduchá. Ak máte doma deti, prizvite ich k spoločnej príprave a užite si malú kreatívnu chvíľku s vašimi najbližšími.

Tieto poháre sa budú veľmi páčiť vašim deťom a verte, že ani dospelí neodmietnu.

Postup

  1. Šesť kusov kakaových keksov s príchuťou Oreo si necháme vcelku a odložíme bokom na záverečné dozdobenie. Zvyšok vysypeme do smoothie mixéra a zmixujeme dohladka, alebo rozdrvíme iným vhodným spôsobom. Vznikne nám sypký kakaový prášok. Jednu polovicu tohto prášku rozdelíme rovnomerne do pohárov. To bude prvá vrstva.
  2. V hlbšej miske si zmiešame mascarpone, vychladenú šľahačku, práškový cukor a vanilínový cukor alebo trochu vanilky. Všetko ušľaháme ručným mixérom na jemný krém. Bude to trvať len 2 minútky.
  3. Nakoniec ku krému už len ručne, za pomoci varešky, vmiešame druhú polovicu zo zvyšného „keksového“ prášku. Trochu môžeme odložiť na finálnu tenkú vrstvu na vrch krému. Miešame opatrne, kým sa krém s kakaovým práškom nespoja.
  4. Ak chceme, aby pohár vyzeral štýlovo, krém môžeme dať do vrecka so špičkou na tortové krémy, alebo len tak rovnomerne lyžicu rozdeliť do pohárov. Takto nám vznikne druhá vrstva.
  5. Navrch krému potom znova rovnomerne rozsypeme zvyšok kakaového prášku. Ako ozdobu použijeme lístok umytej a osušenej čerstvej mäty. Do každého pohára pre efekt ešte zapichneme koliesko kakaového keksu.
  6. Tip: V lete môžeme podávať aj so sezónnym ovocím. Dobrú chuť!