Na krém:
Orechový brownie
Cookučka | 102 receptov
- 200 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 4 vajcia
- 80 g cukru
- 100 g hladkej múky
- 100 g kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- Vlašské orechy
Na krém:
- 1 mascarpone
- 1 smotana na šľahanie
- Orechy a med na ozdobenie
Orechový koláč brownie – to sú chrumkavé orechy, podmanivá čokoláda, voňavé kakao a krémové mascarpone s medom… Máte chuť? Tak vyskúšajte náš recept na orechovú verziu tohto slávnostného dezertu, ktorý sa hodí aj na vianočný stôl.
Orechový brownie na slávnostný stôl
-
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
-
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme ju v miske položenej na hrnci s vodnou parou.
-
V miske ušľaháme vajcia s cukrom. Keď sa všetko dobre spojí, môžeme pridať rozpustenú čokoládu. Tá by mala byť mierne vychladnutá, aby sa nám vajíčka nezrazili.
-
Do zmesi pridáme hladkú múku, kakao a štipku soli. Miešame, kým sa všetko nespojí do vláčneho cesta.
-
Do cesta zľahka zamiešame vlašské orechy. Cesto potom rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20 až 25 minút.
-
Po upečení necháme čokoládové brownies vychladnúť. Potom vyberieme z formy pomocou presahujúceho rohu papiera na pečenie a nakrájame na rezy. Potrieme vyšľahaným krémom s mascarpone a šľahačky. Ozdobíme medom a orechmi.