Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 80 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Vlašské orechy

Na krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 smotana na šľahanie

 

  • Orechy a med na ozdobenie

Vrstva 1

Orechový brownie

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 25 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 80 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Vlašské orechy

Na krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 smotana na šľahanie

 

  • Orechy a med na ozdobenie

Orechový koláč brownie – to sú chrumkavé orechy, podmanivá čokoláda, voňavé kakao a krémové mascarpone s medom… Máte chuť? Tak vyskúšajte náš recept na orechovú verziu tohto slávnostného dezertu, ktorý sa hodí aj na vianočný stôl.

Orechový brownie na slávnostný stôl

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

  2. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme ju v miske položenej na hrnci s vodnou parou.

  3. V miske ušľaháme vajcia s cukrom. Keď sa všetko dobre spojí, môžeme pridať rozpustenú čokoládu. Tá by mala byť mierne vychladnutá, aby sa nám vajíčka nezrazili.

  4. Do zmesi pridáme hladkú múku, kakao a štipku soli. Miešame, kým sa všetko nespojí do vláčneho cesta.

  5. Do cesta zľahka zamiešame vlašské orechy. Cesto potom rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20 až 25 minút.

  7. Po upečení necháme čokoládové brownies vychladnúť. Potom vyberieme z formy pomocou presahujúceho rohu papiera na pečenie a nakrájame na rezy. Potrieme vyšľahaným krémom s mascarpone a šľahačky. Ozdobíme medom a orechmi.