Teplý dezert je do chladných dní ako stvorený. Vyskúšajte napríklad orechové palacinky. Trochu nezvyčajné, no chutia úžasne. Harmónia teplého dezertu, lieskových orechov a karamelizovaných hrušiek si vás získa.

Harmónia chutí – orechy a karamalizové hrušky

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto (maslo rozpustiť a nechať trochu vychladnúť) dáme do mixéra a rozmixujeme. Necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Na masle pečieme tenké palacinky dozlata z každej strany.
  2. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, vyberieme jaderníky a nakrájame na mesiačiky. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hrušky, cukor a korenie, zľahka premiešame a necháme cukor rozpustiť a jemne skaramelizovať, bude to trvať cca 5 minút.
  3. Palacinky servírujeme s teplými karamelizovanými hruškami a kopčekom šľahačky.