Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 8 veľkých vajec
  • 2 lyžice mlieka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 4 jarné cibuľky
  • pár výhonkov zelenej alebo bielej špargle
  • ½ šálky mrazeného alebo čerstvého zeleného hrášku
  • 200 g čerstvého špenátu
  • bylinky podľa chuti, napr. petržlenová vňať, pažítka, bazalka..
  • balkánsky syr, napr. Feta
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Tip 1: Zmes sa varí pri nižších teplotách a dlhší čas, ako klasická omeleta, preto dosahujeme chcený efekt na dne panvice upečeného a vo vrchných vrstvách polotekutého vajíčka.

Tip 2: Zeleninovú kombináciu si môžete zvoliť podľa seba, dôležité je aby ste prispôsobili počet vajec konzistencii danej zeleniny, aby sa suroviny spojili rovnomerne.

omeleta

Vrstva 1

Omeleta recept: talianska alebo špenátovo-špargľová frittata

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
omeleta recept
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 8 veľkých vajec
  • 2 lyžice mlieka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 4 jarné cibuľky
  • pár výhonkov zelenej alebo bielej špargle
  • ½ šálky mrazeného alebo čerstvého zeleného hrášku
  • 200 g čerstvého špenátu
  • bylinky podľa chuti, napr. petržlenová vňať, pažítka, bazalka..
  • balkánsky syr, napr. Feta
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Tip 1: Zmes sa varí pri nižších teplotách a dlhší čas, ako klasická omeleta, preto dosahujeme chcený efekt na dne panvice upečeného a vo vrchných vrstvách polotekutého vajíčka.

Tip 2: Zeleninovú kombináciu si môžete zvoliť podľa seba, dôležité je aby ste prispôsobili počet vajec konzistencii danej zeleniny, aby sa suroviny spojili rovnomerne.

omeleta


Omeleta recept: čo to môže byť talianska omeleta? Nepredstavujme si klasickú omeletu, pretože je to skutočne rozdielne jedlo. Frittata je vajíčkový koláč, ktorý si obľúbite vďaka svojej jednoduchosti a uvaríte z tradičných surovín niečo celkom nové.

Omeleta recept: talianska alebo špenátovo-špargľová frittata

Talianska omeleta alebo špenátovo-špargľová frittata je jedlo, pri ktorom sa určite nepretrhnete, ale zároveň pripravíte špecialitku „a la tutti“. S jarnou zeleninkou je to dokonalá kombinácia.

Postup
  1. Vajíčka prešľaháme vo veľkej miske spolu s mliekom, soľou, korením a strúhaným parmezánom.
  2. Špargľu zbavíme tuhých koncov, bielu ošúpeme. Nakrájame na cca 2 cm kúsky a oblanšírujeme vo vriacej vode pár minút a scedíme.
  3. Vo veľkej panvici  (ktorá je vhodná do rúry) zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska.
  4. Po chvíli pridáme mrazený hrášok a nahrubo nasekaný špenát. Necháme špenát zvädnúť a podusiť, kým sa z neho nevyparí všetka tekutina. Potom do panvice pridáme kúsok masla a špargľu.
  5. Premiešame a vareškou rovnomerne rozprestrieme po celej ploche panvice.
  6. Opatrne prilejeme vajíčka. Počkáme 30 sekúnd a potom pomocou obracačky alebo vidličky pomôžeme vajíčkam dostať sa na dno panvice.
  7. Zakryjeme pokrievkou a na slabom ohni opekáme asi 10-12 minút.
  8. Medzitým si zohrejeme v rúre gril. Pred vložením frittaty do rúry ju posypeme obľúbenými bylinkami a kúskami mäkkého syra. Zapekáme pod grilom do zlata, trvá to pár minút.
  9. Pomocou utierky opatrne vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť.
  10. Preklopíme na drevenú dosku alebo tanier a nakrájame na trojuholníky. Podávame s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.