Mrkvová torta je výnimočný dezert. Majú ju radi deti a snúbi v sebe vlastnosti zdravého dezertu. Preto sme pre vás pripravili aj foto recept na bezlepkovú verziu tohoto dezertu.

Mrkvová torta pre deti aj v bezlepkovej verzii

  1. Pohánkovú a ryžovú múku premiešame s mletými orechami, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom.
  2. Bielky vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom do krémova. Do žĺtkovej zmesi primiešame polovicu suchých prísad (múky s orechmi), pridáme mlieko a rozmiešame.
  3. Teraz pridáme polovicu vyšľahaného bielkového snehu a vmiešame ho do zmesi, rovnako spravíme aj s polovicou strúhanej mrkvy.
  4. Prisypeme druhú polovicu sypkých prísad, druhú polovicu mrkvy a premiešame. Napokon vmiešame do zmesi zvyšok bielkového snehu a cesto vlejeme do formy s 20 cm priemerom. Formu vystelieme papierom na pečenie.
  5. Korpus pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 45 minút. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
  6. Na plnku dáme do misky čerstvý syr, šľahačku, cukor a citrónovú kôru a mixérom ich vyšľaháme do krémova. Plnku nanesieme na povrch koláča a ozdobíme nastrúhanou mrkvou.