Obľúbená mrkvová torta v bezlepkovej verzii
... torta vhodná pre deti, teraz aj bez lepku ...
Ingrediencie
Na korpus:
- 200 g nastrúhanej mrkvy
- 200 g mletých vlašských orechov (hľadajte v letáku Billa)
- 100 g trstinového cukru
- 100 g ryžovej múky
- 50 g pohánkovej múky
- 4 vajcia
- 50 ml mlieka (asi 3 PL)
- 1 ČL vanilkového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku
Na plnku:
- 200 g čerstvého syra (Lučina, Philadelphia)
- 100 ml šľahačky
- 40 g práškového cukru
- Kôra z polovice bio citróna
- 1 mrkva na ozdobenie

Mrkvová torta je výnimočný dezert. Majú ju radi deti a snúbi v sebe vlastnosti zdravého dezertu. Preto sme pre vás pripravili aj foto recept na bezlepkovú verziu tohoto dezertu.
Mrkvová torta pre deti aj v bezlepkovej verzii
- Pohánkovú a ryžovú múku premiešame s mletými orechami, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom.
- Bielky vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým cukrom do krémova. Do žĺtkovej zmesi primiešame polovicu suchých prísad (múky s orechmi), pridáme mlieko a rozmiešame.
- Teraz pridáme polovicu vyšľahaného bielkového snehu a vmiešame ho do zmesi, rovnako spravíme aj s polovicou strúhanej mrkvy.
- Prisypeme druhú polovicu sypkých prísad, druhú polovicu mrkvy a premiešame. Napokon vmiešame do zmesi zvyšok bielkového snehu a cesto vlejeme do formy s 20 cm priemerom. Formu vystelieme papierom na pečenie.
- Korpus pečieme na 180 stupňoch v rozohriatej rúre asi 45 minút. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
- Na plnku dáme do misky čerstvý syr, šľahačku, cukor a citrónovú kôru a mixérom ich vyšľaháme do krémova. Plnku nanesieme na povrch koláča a ozdobíme nastrúhanou mrkvou.
Súvisiace recepty

Citrónový koláč s olivovým olejom
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 50 min

Domáci pribináčik s čokoládovým čipsom
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 3 min

Čerešňový koláč s čokoládou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 50 min

Mramorový koláč so zmrzlinou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min