Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 1 pár klobás z mangalice BILLA premium
  • Údené karé BILLA premium
  • 1 vedierko kvasenej kapusty Slovenská farma (1 kg)
  • Hrsť sušených húb
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • Pár guličiek nového korenia
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Vrstva 1

Novoročná kapustnica s klobáskou a hríbami

Coolinari | 28 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 1 pár klobás z mangalice BILLA premium
  • Údené karé BILLA premium
  • 1 vedierko kvasenej kapusty Slovenská farma (1 kg)
  • Hrsť sušených húb
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • Pár guličiek nového korenia
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Novoročná sviatočná kapustnica sa v mnohých rodinách pripravuje pôstne, to znamená, že v nej absolútne absentuje mäso, klobásky či iné údeniny. Pôst totiž končí až polnočnou omšou. O to viac, si tieto rodiny doprajú na Silvestra či Nový rok. A vtedy už vo sviatočnej kapustnici mäso nesmie chýbať a musí ho byť naozaj veľa.

Novoročná kapustnica s klobáskou aj údeným mäskom

 

 

  1. Do dvoch litrov studenej osolenej a okorenenej vody s bobkovými listami a novým korením si vložíme údeniny a varíme asi hodinu. Klobásky a karé si vyberieme bokom a vývar precedíme.
  2. Na lyžici bravčovej masti si do sklovita osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak.
  3. Pridáme narezanú kvasenú kapustu Slovenská farma, osolíme a okoreníme, pridáme červenú mletú papriku a predom (asi na hodinu) namočené sušené huby. Zalejeme vývarom. Asi po desiatich minútach pridáme nakrájané zemiaky a varíme do ich zmäknutia.
  4. Klobásu a karé si narežeme na kolieska a kocky a vrátime do polievky. Finálne dochutíme a okoreníme.