Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Spodná vrstva:

  • 1 balenie sušienok Bebe celozrnných alebo obyčajných
  • 6 lyžíc rozpusteného masla (hľadajte v letáku BILLA)

Náplň:

Vrchná vrstva:

  • 2 lyžice rozdrvených sušienok Bebe (stačí odobrať zo základu)
  • Hrsť čerstvých černíc na ozdobu

Vrstva 1

Nepečený smotanový dezert s černicami

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 5 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Nepečený smotanový dezert
Ingrediencie

Spodná vrstva:

  • 1 balenie sušienok Bebe celozrnných alebo obyčajných
  • 6 lyžíc rozpusteného masla (hľadajte v letáku BILLA)

Náplň:

Vrchná vrstva:

  • 2 lyžice rozdrvených sušienok Bebe (stačí odobrať zo základu)
  • Hrsť čerstvých černíc na ozdobu

Nepečený smotanový dezert nám príde na chuť obzvlášť v lete. Ovocie môžeme meniť podľa toho, na čo dostaneme chuť v obchode, alebo čo nám práve zreje v záhrade.

Nepečený smotanový dezert s kyslastými černicami je ten pravý letný zážitok

  1. Sušienky za pomoci kuchynského mixéra pomixujeme najemno. Ak nemôžeme použiť mixér, vložíme ich do tesniaceho sáčku a pobúchame tĺčikom na mäso. Z rozdrvených sušienok odoberieme 2 polievkové lyžice, ktoré použijeme na vrch dezertu.
  2. Tortovú hranatú formu s rozmermi 21 x 21 cm vystelieme papierom na pečenie. Dno postačí.
  3. Väčšiu časť sušienok zmiešame v miske s rozpusteným maslom. Keď je zmes dobre premiešaná, rovnomerne ju rozprestrieme na dno formy na papier na pečenie. Prvú vrstvu môžeme dať na chvíľu vychladiť do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém.
  4. V malom hrnci zmiešame mlieko, cukor a 3 žĺtky. Hrniec dáme na mierny oheň a za pomocou metličky za stáleho miešania zmes privedieme k varu a zároveň tiež krém začne hustnúť a zväčšovať objem. V tú chvíľu sporák vypneme a necháme za občasného miešania odpočinúť asi 20 minút.
  5. Keď zmes trochu vychladne, v malej miske si rozpustíme vo vode plátky želatíny. Želatína behom niekoľkých minút napučí. V tú chvíľu želatínu pridáme do trochu teplej tekutiny a poriadne prešľaháme metličkou. Želatína sa rozpustí. Všetko necháme úplne vychladnúť, občas premiešame.
  6. Zatiaľ si smotanu vyšľaháme v nadýchanú šľahačku. Keď je šľahačka hotová, primiešajte ju pomaly do zmesi so želatínou.
  7. Na prvú vrstvu vo forme poukladáme černice. Prelejeme ich krémom so želatínou. Navrch ručne rozdrobíme ešte trochu nadrvených sušienok, ktoré sme si odložili na začiatku. Pri podávaní môžeme použiť ešte trochu čerstvých černíc. Dobrú chuť !