Na plech o veľkosti 20×30 cm:
Nepečený pudingový zákusok
Ela Kaslu | 329 receptov
Na plech o veľkosti 20×30 cm:
- 1 balenie kakaových sušienok (napr. BeBe)
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 750 ml plnotučného mlieka (hľadajte v letáku BILLA)
- 4 lyžice krupicového cukru
- 2 lyžice vaječného likéru (nemusí byť)
- 1 hrnček čerstvých alebo mrazených malín (prípadne iného drobného ovocia, alebo ich zmes, napr. červené, čierne ríbezle, jahody, čučoriedky, černice…)
- 2-4 lyžice krupicového cukru (podľa kyslosti ovocia)
Toto je ideálny recept, keď nemáte čas na vysokú cukrársku gastronómiu, ale máte na ňu chuť 🙂 Nepečený pudingový zákusok je jednoduchý na prípravu a suroviny. Je vynikajúci a krásny. Zavďačíte sa ním deťom aj starým rodičom. Ideálny dezert na víkend, keď chcete v kuchyni stráviť čo najmenej času a venovať sa viac rodine.
Nepečený pudingový zákusok s ovocím… a pritom taký rýchly a jednoduchý
- Do hranatej zapekacej nádoby alebo plechu naukladáme sušienky tesne vedľa seba.
- Ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor a rozvaríme do mäkka. Vidličkou alebo ponorným mixérom rozmixujeme. Vrátime na oheň a ešte chvíľu povaríme, kým pyré nezhustne.
- Môžeme prepasírovať ak chceme pyré úplne hladké.
- Z dvoch vanilkových pudingov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Mlieka treba dať menej ako pri klasickom pudingu, aby krém držal po stuhnutí tvar.
- Do hotového pudingu môžeme zamiešať vaječný likér, ale ak robíte dezert aj pre detičky, radšej ho vynechajte.
- Ešte horúci puding nalejeme na sušienky a zarovnáme.
- Lyžicou navrstvíme ovocné pyré a vidličkou ho zľahka zamiešame do pudingu, aby sa vytvorilo mramorovanie.
- Nepečené pudingové rezy necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým ovocím.