Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na plech o veľkosti 20×30 cm:

  • 1 balenie kakaových sušienok (napr. BeBe)
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 750 ml plnotučného mlieka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice vaječného likéru (nemusí byť)
  • 1 hrnček čerstvých alebo mrazených malín (prípadne iného drobného ovocia, alebo ich zmes, napr. červené, čierne ríbezle, jahody, čučoriedky, černice…)
  • 2-4 lyžice krupicového cukru (podľa kyslosti ovocia)

Vrstva 1

Nepečený pudingový zákusok

Ela Kaslu | 329 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Nepečený pudingový zákusok
Ingrediencie

Na plech o veľkosti 20×30 cm:

  • 1 balenie kakaových sušienok (napr. BeBe)
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 750 ml plnotučného mlieka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice vaječného likéru (nemusí byť)
  • 1 hrnček čerstvých alebo mrazených malín (prípadne iného drobného ovocia, alebo ich zmes, napr. červené, čierne ríbezle, jahody, čučoriedky, černice…)
  • 2-4 lyžice krupicového cukru (podľa kyslosti ovocia)

Toto je ideálny recept, keď nemáte čas na vysokú cukrársku gastronómiu, ale máte na ňu chuť 🙂 Nepečený pudingový zákusok je jednoduchý na prípravu a suroviny. Je vynikajúci a krásny. Zavďačíte sa ním deťom aj starým rodičom. Ideálny dezert na víkend, keď chcete v kuchyni stráviť čo najmenej času a venovať sa viac rodine.

Nepečený pudingový zákusok s ovocím… a pritom taký rýchly a jednoduchý

  1. Do hranatej zapekacej nádoby alebo plechu naukladáme sušienky tesne vedľa seba.
  2. Ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor a rozvaríme do mäkka. Vidličkou alebo ponorným mixérom rozmixujeme. Vrátime na oheň a ešte chvíľu povaríme, kým pyré nezhustne.
  3. Môžeme prepasírovať ak chceme pyré úplne hladké.
  4. Z dvoch vanilkových pudingov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Mlieka treba dať menej ako pri klasickom pudingu, aby krém držal po stuhnutí tvar.
  5. Do hotového pudingu môžeme zamiešať vaječný likér, ale ak robíte dezert aj pre detičky, radšej ho vynechajte.
  6. Ešte horúci puding nalejeme na sušienky a zarovnáme.
  7. Lyžicou navrstvíme ovocné pyré a vidličkou ho zľahka zamiešame do pudingu, aby sa vytvorilo mramorovanie.
  8. Nepečené pudingové rezy necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým ovocím.