Nepečený jablkový koláč so zlatým klasom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

5

 min

Ingrediencie

Suroviny na veľkú formu 26 – 28 cm:

(už ošúpaných a bez jadrovníkov)

  • 200 ml vody
  • 4 PL trstinového cukru (podľa chuti)
  • 1 vanilkový cukor
  • Šťava z 1/2 citróna
  •  

  • 2 klinčeky
  • 1 lyžička mletej škorice (alebo 1 ks celej)
  • 2 Zlaté klasy
  • 400 ml vody
  • 2 balenia detských piškót
  • Ingrediencie

    Suroviny na veľkú formu 26 – 28 cm:

    (už ošúpaných a bez jadrovníkov)

  • 200 ml vody
  • 4 PL trstinového cukru (podľa chuti)
  • 1 vanilkový cukor
  • Šťava z 1/2 citróna
  •  

  • 2 klinčeky
  • 1 lyžička mletej škorice (alebo 1 ks celej)
  • 2 Zlaté klasy
  • 400 ml vody
  • 2 balenia detských piškót
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Nepečený jablkový koláč so zlatým klasom je ideálny, ak máte ešte v komore jablká, ktoré už nikoho nelákajú. Dajte im šancu a schovajte ich do koláča. V tejto nepečenej torte sa jabĺčka premenia na elegantný zákusok. Je ľahký, chutný, bezlaktózový a deti ho milujú.

    Nepečený jablkový koláč so Zlatým klasom deti milujú

    Postup:

    1. Jablká nakrájame na kocky a dáme variť do väčšieho hrnca s vodou, cukrom, citrónovou šťavou, škoricou a klinčekmi.
    2. Keď sú jablká rozvarené, vyberieme klinčeky (a škoricu ak sme použili celú) a zmes pomocou ponorného mixéra trochu rozmixujeme, ale nie úplne na hladké pyré. Chceme, aby nám v zmesi zostali kúsky jabĺk. Prípadne môžeme zmes roztlačiť pučidlom na zemiaky.
    3. Vrátime na oheň, pridáme zlaté klasy rozmiešané v 400 ml vody a všetko ešte 2-3 minúty povaríme do zhustnutia.
    4. Na dno okrúhlej formy s odnímateľným okrajom naukladáme vrstvu piškót, zalejeme tretinou/štvrtinou jablkovej zmesi, opäť vrstva piškót atď. Poslednou vrstvou je jablková zmes.
    5. Necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke cez noc, alebo aspoň na 2 hodiny.
    6. Podávame ozdobené krájanými jablkami. Môžeme pridať viac mletej škorice alebo práškový cukor.
    7. Koláč pripravený len so zlatým klasom je bezlaktózový. Ak však toto nie je potrebné sledovať, veľmi chutné je pridať aj šľahačku.
    8. Takýto nepečený koláč je dobre stráviteľný a obvykle ho majú veľmi radi aj deti.