Nepečené čokoládové guľky s višňou v griotke sú rýchlo hotové, dobre vyzerajú a každý ich má rád. Ak máte z leta naložené višne v griotke, neváhajte a použite ich na prípravu týchto skvelých čokoládových nepečených guliek.

Vianočná klasika! Máte ich radšej s kôstkou či bez 🙂 ?

  1. Piškóty pomelieme a pridáme k nim pomleté orechy.
  2. Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu s maslom.
  3. Vymiešame do hladka a pridáme k piškótam. Potom pridáme griotku, kávu, a džem. Všetko spolu spojíme do kompaktnej hmoty, ak je suchá, prilejeme trošku kompótovej šťavy.
  4. Ak zmes potrebuje naopak zahustiť, pridáme ešte postrúhané piškóty.
  5. Zo zmesi potom formujeme malé čokoládové guľky, do stredu každej vtlačíme višňu a vytvoríme hladkú guličku. Tie postupne balíme v kokose a necháme v chlade odležať.
  6. Nepečené čokoládové guľky skladujeme v uzatvorenej nádobe v chladničke.
  7. Tip: na obalenie guliek sa tiež výborne hodí mrazom sušené (lyofilizované) ovocie – vyskúšajte napr. maliny, podrťte ich na prášok a pralinky v ňom obaľte, zabalené do peknej krabičky sa hodia aj ako malý darček.
  8. A pre deti samozrejme vynechajte alkohol a dovnútra zabaľte kompótové ovocie 🙂