Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na jablkový sirup:

  • 1 hrnček vody
  • 1 hrnček cukru
  • 1 a ½ lyžičky škorice
  • 1 väčšie jablko

Na detský punč:

  • 1 šálka šipkového čaju
  • 1 dcl jablkového sirupu
  • jablko na ozdobu

Vrstva 1

Nápoj horúce jabĺčko si vychutnáte aj doma

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 10 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
jablkovy napoj
Ingrediencie

Na jablkový sirup:

  • 1 hrnček vody
  • 1 hrnček cukru
  • 1 a ½ lyžičky škorice
  • 1 väčšie jablko

Na detský punč:

  • 1 šálka šipkového čaju
  • 1 dcl jablkového sirupu
  • jablko na ozdobu

Nápoj horúce jabĺčko pripravíte z domáceho jablkového sirupu. Môžete ho podávať ako detský jablkový punč, alebo pridať na osladenie do ovsenej kaše. Skvelý je aj do miešaných nápojov, alebo ako nealko drink s ľadom.

Nápoj horúce jabĺčko do detského punču aj do miešaných drinkov

  1. Pripravíme si jednoduchý jablčny sirup, ktorý má veľmi široké využitie v kuchyni. Predovšetkým ak máte deti.
  2. Sirup samozrejme môžeme použiť aj na prípravu nealkoholického nápoja. Môžeme ho skladovať v chladničke, alebo zavariť do pohárov.
  3. Postup: Jablko dobre umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kúsky. Spolu s vodou, cukrom a škoricou ho povaríme až do úplného zmäknutia. Občas pomiešame, cukor má tendenciu sa pripaľovať.
  4. Potom zmes na sirup zlejeme cez jemné sito a odložíme, alebo ihneď použijeme na prípravu nealkoholického nápoja, tak, že ho pridáme k ovocnému, napríklad šípkovému čaju.
  5. Long drink na báze džinu: tesne pred servírovaním vyberieme pohár, v ktorom drink budeme servírovať. Najlepšie je, ak použijeme širšie poháre, nápoj tak bude vyzerať naozaj príťažlivo. Jablko na ozdobu umyjeme, zbavíme jadra a nakrájame na tenké plátky. Prípadne použijeme tvarovaciu škrabku. V malej miske zmiešame trochu kryštálového cukru spolu so škoricou. Horný okraj pohára ponoríme cca 0,5 cm do vody a následne do cukru so škoricou. Vznikne nám ozdobný cukrový lem. Ďalej do pohára vložíme opatrne niekoľko kociek ľadu, džin, trochu jablčného sirupu a kúsky jablka. Na servírovanie určite použijeme dlhšiu lyžičku, aby si každý mohol k drinku zahryznúť plátok jabĺčka na dne pohára. Na zdravie!