Nápoj horúce jabĺčko pripravíte s domáceho jablkového sirupu. Môžete ho podávať ako detský jablkový punč, ale s ovsenou kašou. Skvelý je aj do miešaných nápojov, alebo ako nealko drink s ľadom.

Nápoj horúce jabĺčko do detského punču aj do miešaných drinkov

  1. Začneme prípravou jablčného sirupu. Sirup samozrejme môžeme použiť aj na prípravu nealkoholického nápoja. Môžeme ho skladovať v chladničke, alebo zavariť do pohárov.
  2. Jablko dobre umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kúsky. Spolu s vodou, cukrom a škoricou ho povaríme až do úplného zmäknutia. Občas pomiešame, cukor má tendenciu sa  pripaľovať.
  3. Potom zmes na sirup zlejeme cez jemné sito a odložíme, alebo ihneď použijeme na prípravu nealkoholického nápoja, tak, že ho pridáme k ovocnému, napríklad šípkovému čaju.
  4. Long drink na báze džinu: tesne pred servírovaním vyberieme pohár, v ktorom drink budeme servírovať. Najlepšie je, ak použijeme širšie poháre, nápoj tak bude vyzerať naozaj príťažlivo. Jablko na ozdobu umyjeme, zbavíme jadra a nakrájame na tenké plátky. Prípadne použijeme tvarovaciu škrabku. V malej miske zmiešame trochu kryštálového cukru spolu so škoricou. Horný okraj pohára ponoríme cca 0,5 cm do vody a následne do cukru so škoricou. Vznikne nám ozdobný cukrový lem. Ďalej do pohára vložíme opatrne niekoľko kociek ľadu, džin, trochu jablčného sirupu a kúsky jablka. Na servírovanie určite použijeme dlhšiu lyžičku, aby si každý mohol k drinku zahryznúť plátok jabĺčka na dne pohára. Na zdravie!