Najlepšie čokoládové muffiny s kúskami pomarančovej kôry

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • 2 lyžičky pomarančovej kôry z dobre umytého pomaranča
  • Ingrediencie
  • 2 lyžičky pomarančovej kôry z dobre umytého pomaranča
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Najlepšie Čokoládové muffiny - tieto sladké maškrty spolu s kúskami voňavej pomarančovej kôry sú zimná vychytávka. Kombinácia pomarančov a čokolády je pre mnohých obľúbená. Jednoduchý recept na "take away" sladkosť na zimnú prechádzku alebo do školy.

    Najlepšie čokoládové muffiny s vôňou pomarančov sú skvelý zimný sladký recept

    Postup:

    1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky (košíčky môžeme aj vynechať, sú ale skvelé, ak sa chystáme dať muffiny deťom do školy). Ak nebudeme používať papierové košíčky, použime košíčky silikónové, alebo plech jednoducho vymažeme tukom.
    2. V jednej miske zmiešame hladkú preosiatu múku a prášok do pečiva.
    3. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom, najlepšie za pomoci mixéra. Potom pridáme pomarančovú kôru z dobre umytého pomaranča nastrúhanú na jemno, vajcia, vanilkový extrakt a nakoniec kefír. Vznikne nám nie príliš tuhé a nie príliš riedke cesto.
    4. Čokoládu rozlámeme na malé kúsky. Najlepšie, ak kúsky čokolády nalámeme, keď je ešte čokoláda v neporušenom obale. Obal potom otvoríme a kúsky čokolády podelíme do jednotlivých muffinových košíčkov.
    5. Následne do muffinových košíčkov podelíme tiež cesto. S dvoma lyžicami sa nám bude pracovať ľahko. Pamätajme, že cesto spolu s čokoládou by malo košíček naplniť maximálne po okraj, ak nie aj trošku menej. Počas pečenia cesto zväčší objem.
    6. Takto pripravené muffiny dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov na cca 25 minút. Ja osobne plech počas pečenia raz otočím, docielim tak rovnomerné sfarbenie na všetkých kúskoch muffinov.
    7. Po upečení ich necháme dobre vychladnúť. Voilà, najlepšie čokoládové muffiny sú na svete.