Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 160 g hladkej múky
  • 1,5 lyžice prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 60 g masla izbovej teploty
  • 160 ml kefíru alebo cmaru
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky pomarančovej kôry z dobre umytého pomaranča

Vrstva 1

Najlepšie čokoládové muffiny s kúskami pomarančovej kôry

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 25 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Najlepšie čokoládové muffiny
Ingrediencie
  • 160 g hladkej múky
  • 1,5 lyžice prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 60 g masla izbovej teploty
  • 160 ml kefíru alebo cmaru
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky pomarančovej kôry z dobre umytého pomaranča

Najlepšie Čokoládové muffiny – tieto sladké maškrty spolu s kúskami voňavej pomarančovej kôry sú zimná vychytávka. Kombinácia pomarančov a čokolády je pre mnohých obľúbená. Jednoduchý recept na „take away“ sladkosť na zimnú prechádzku alebo do školy.

Najlepšie čokoládové muffiny s vôňou pomarančov sú skvelý zimný sladký recept

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky (košíčky môžeme aj vynechať, sú ale skvelé, ak sa chystáme dať muffiny deťom do školy). Ak nebudeme používať papierové košíčky, použime košíčky silikónové, alebo plech jednoducho vymažeme tukom.
  2. V jednej miske zmiešame hladkú preosiatu múku a prášok do pečiva.
  3. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom, najlepšie za pomoci mixéra. Potom pridáme pomarančovú kôru z dobre umytého pomaranča nastrúhanú na jemno, vajcia, vanilkový extrakt a nakoniec kefír. Vznikne nám nie príliš tuhé a nie príliš riedke cesto.
  4. Čokoládu rozlámeme na malé kúsky. Najlepšie, ak kúsky čokolády nalámeme, keď je ešte čokoláda v neporušenom obale. Obal potom otvoríme a kúsky čokolády podelíme do jednotlivých muffinových košíčkov.
  5. Následne do muffinových košíčkov podelíme tiež cesto. S dvoma lyžicami sa nám bude pracovať ľahko. Pamätajme, že cesto spolu s čokoládou by malo košíček naplniť maximálne po okraj, ak nie aj trošku menej. Počas pečenia cesto zväčší objem.
  6. Takto pripravené muffiny dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov na cca 25 minút. Ja osobne plech počas pečenia raz otočím, docielim tak rovnomerné sfarbenie na všetkých kúskoch muffinov.
  7. Po upečení ich necháme dobre vychladnúť. Voilà, najlepšie čokoládové muffiny sú na svete.

Ak vaše deti obľúbujú muffiny, skúste aj recept na Mrkvové muffiny do školy alebo fit recept na Muffiny bez cukru sladené len ovocím. Dobrých muffinových receptov vám v receptári vieme ponúknuť viac – Muffiny.