Najjednoduchší recept na krémeš z lístkového cesta
... len jeden je najkrémovejší
Ingrediencie
- 2 balenia vyvaľkaného lístkového cesta
- 2 balenia Zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
- 800 ml mlieka
- 2 balenia šľahačky (500 ml), (hľadajte v letáku Billa)
- 150 g kryštálového cukru
Tip 1:
- Pre dosiahnutie pevnejšej šľahačky môžete použiť stužovač.
Tip 2:
- Ak chcete aby vyzeral zákusok elegantnejšie, polejte jeho povrch tenkou vrstvou horkej čokolády, alebo ho posypte práškovým cukrom.
Tip 3:
- Krémeš krájame zúbkovým nožom, ktorý nahrejeme v horúcej vode, aby sme dosiahli hladký tvar zákusku.

Lepší než z cukrárne – tak popísali náš krémeš tí, ktorí ho ochutnali. Aj keď sa vám to možno na prvý pohľad nezdá, príprava tohto krémešu je veľmi jednoduchá a budete na ňu potrebovať len päť ingrediencií, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma. Krémeš z lístkového cesta je zaručene zákusok, ktorý si vás svojou jemnosťou ľahko podmaní.
Krémeš z lístkového cesta – recept, ktorý nesklame
Jemný koláč v spojení ľahučkého lístkového cesta, šľahačky a pudingu. Už sa zalizujete? Krémeš z lístkového cesta je jednoduchý zákusok, ktorý vyzerá skutočne elegantne, keď si ho nakrájate na tanieriky a podáte hosťom alebo blízkym. Tak utrieť slinky, a hop na prípravy, o chvíľu je hotový.
Ďalšie recepty s lístkovým cestom: Lístkové cesto – super recepty na slané aj sladké pochúťky
Postup
- Hotové vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme na opačnú stranu plechu tak, aby ležalo na mastnom papieri, v ktorom bolo zabalené.
- Na povrch cesta dáme jeden hárok papiera na pečenie, prikryjeme druhým plechom (opačnou stranou) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
- Pečieme asi 13 minút, potom vrchný plech, ktorým sme cesto zaťažili, odstránime a cesto dopečieme do zlatohneda asi ešte 3 minúty.
- Tento postup zopakujeme aj s druhým cestom. Obe ich potom necháme úplne vychladnúť.
- Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si pudingovú plnku. 700 ml mlieka a 150 g cukru dáme variť do hrnca. Zvyšok mlieka rozmiešame v miske s oboma balíčkami pudingu, aby neostali hrudky.
- Keď začne mlieko v hrnci vrieť, prilejeme doň rozmiešaný puding a za stáleho miešania povaríme ešte asi 2-3 minúty do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť.
- Vychladnuté pláty lístkového cesta naplníme. Pre jednoduchšiu manipuláciu a krajší tvar koláča odporúčame umiestniť jeden plát na dno hlbšieho plechu, aby bočné strany plechu držali plnku, kým stuhne. Na plát nanesieme vychladnutý puding, uhladíme povrch a naň uhladíme vrstvu do tuha vyšľahanej šľahačky.
- Prikryjeme druhým plátom cesta a dáme do chladničky stuhnúť.
- Podávame pokrájaný na kocky.
Súvisiace recepty

Domáci pribináčik s čokoládovým čipsom
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 3 min

Čerešňový koláč s čokoládou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 50 min

Mramorový koláč so zmrzlinou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Púpavový med pre deti
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 60 min