Sladkosti u nás doma deti dostávajú len vo zdravej miere 🙂 Zdravé muffiny pre deti však pečiem často. Napríklad tieto jablkovo-mrkvové muffiny, tie proste voňajú a chutia neodolateľne. Navyše je v nich ukrytej toľko kvalitnej vlákniny, koľko na raňajky či desiatu vaše deti potrebujú.

Muffiny pre deti z jabĺk a mrkvy sú super voľba na raňajky či desiatu

  1. Najskôr si rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia. Do formy na muffiny môžeme rozložiť papierové formičky na muffiny (nie je nutné). Ak formičky nemáme, vymažeme formu maslom.
  2. Vo väčšej mise najskôr zmiešame takzvané suché suroviny, teda celozrnnú múku, trstinový cukor, ovsené vločky, prášok na pečenie, škoricu a ľanové semienka. Všetko dôkladne premiešame.
  3. Do menšej misky nastrúhame celé jablko aj so šupkou a očistenou mrkvou. Potom jablko s mrkvou a hrozienkami pridáme do misy s múkou.
  4. Ďalej ešte zvlášť zmiešame rozpustené vychladnuté maslo s mliekom a vajciami, všetko pekne prešľaháme tak, aby vajcia nezostali celé. Nakoniec všetko prilejeme do veľkej misy k zmesi s múkou.
  5. Cesto dôkladne premiešame. Ak máme robot, necháme cesto miešať aspoň dve minúty, bude tak ľahké a jemné.
  6. Do pripravenej formy na muffiny cesto rovnomerne rozdelíme. Ja vždy začínam s jednou lyžicou do každého muffinu a prebytok prerozdelím nakoniec.
  7. Muffiny dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 20 až 25 minút. Na povrchu by mali chytiť ľahko zlatistú farbu. Pokiaľ si nie sme istí, môžeme vyskúšať trik sa špajdľou. Pokiaľ po vpichnutí do muffinov zostane na špajdli cesto, treba ešte pokračovať v pečení. Po vybratí ich samozrejme nechajte ešte dobre vychladnúť. Dobrú chuť!