Mrkvový šalát, teda strúhaná mrkva s medom a citrónom je taká klasika z detských čias. Je však plný vitamínov a sviežej chuti, preto si doprajte či ste malý, alebo veľký. Ten náš sme obohatili o štipku škorice a hrozienka.

Mrkvový šalát s citrónom, medom a hrozienkami

  1. Všetku mrkvu očistíme a umyjeme.

  2. Nastrúhame najemno a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. Jablká umyjeme a nastrúhame aj so šupkou nahrubo, pridáme opäť šťavu, olej, med, škoricu a hrozienka.

  4. Dobre premiešame a podávame vychladené. Šalát veľmi chutí hlavne deťom, pre ktoré je vhodný už od útleho veku.

V mrkve sú vitamíny

Zo zaujímavé článku, kde rozoberáme vitamíny v potravinách vyberáme: „Porcia mrkvového šalátu (A) s mandľovým, makovým či olivovým olejom drvenými orieškami (tuky a vitamín E) a pár kvapkami citrónovej šťavy ( C ). K tomu trebárs už spomínaný chlebík so sardinkami v olivovom oleji. Perfektná večera, ktorú majú radi aj deti.“

Mimochodom poznáte šalát s mrkvou vo forme teplého šalátu? Pozrite si tento recept: Mrkvový šalát s ryžou a fazuľkami. Je to v celku výdatné vegetariánske jedlo, alebo sýtejšia príloha k mäsu. Ale máme pre vás tipy aj na ďalšie šaláty: