Aj vy máte radi september? September ako synonymom zberu dlhoočakávanej úrody a to nám dáva príležitosť využiť tieto dary prírody pri varení alebo pečení. Jablká a mrkva sú základnými ingredienciami pre naše zdravé muffiny. Neváhajte a upečte ich pre vaše deti do školy na desiatu. A ak ich prizvete k pečeniu, budete mať dvojnásobnú radosť.

Mrkvovo – jablkové zdravé muffiny

Tieto mrkvovo – jablkové muffiny si zamilujete pre ich šťavnatosť a nadýchanosť. Neobsahujú žiaden pridaný cukor, príjemnú sladkosť im dodávajú strúhané jabĺčka a mrkva. Neozdobené muffinky sa dajú jednoducho skladovať aj zopár dní v uzatvárateľnej nádobe. Ak si ich napečiete viac, môžete ich (zabalené v plastových sáčkoch) zmraziť na mesiac a použiť, keď vám to príde vhod.

Postup
  1. Mrkvu a jablká očistíme a nastrúhame najemno, potom ich riadne premiešame spolu s orechami.
  2. Múku a kypriaci prášok preosejeme, pridáme soľ a škoricu a zamiešame.
  3. Celé vajcia, olej a med premiešame metličkou tak, aby sa všetky tri prísady premiešali a spojili.
  4. Vajíčkovú zmes nalejeme na múčnu zmes a metličkou alebo varechou premiešame dohladka.
  5. Potom pridáme mrkvovo-jablkovú zmes a vmiešame ju do ostatných ingrediencií. Stačí len zľahka vmiešať, snažíme sa suroviny nepremiešať, aby muffinky ostali nadýchané.
  6. Cesto nalejeme do muffinových košíčkov (alebo do silikónových formičiek na muffiny).
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút, kým nie sú koláčiky na povrchu pružné na dotyk.
  8. Na vychladnuté muffiny nanesieme polevu, na ktorú zmiešame všetky prísady do krémova.
  9. Muffinky dozdobíme jablkovými ružičkami.