Morčacie soté s mladým cesnakom, to je jednoducho letná záležitosť, ktorou určite ani u vás doma nikto nepohrdne. Príprava zaberie len niekoľko minút a tak si viem predstaviť, že sa do receptu pustíte aj uprostred pracovného týždňa a potešíte ním celú rodinu.

Morčacie soté na novom cesnaku s mladými zemiakmi

  1. Morčacie prsia si najskôr nakrájame na menšie prúžky. Umytý cesnak nakrájame na tenké plátky celý okrem spodnej časti, z ktorej rastú korene.
  2. Mladé zemiaky chutia najlepšie  so šupkou. Dobre ich umyjeme a dáme variť do studenej vody s trochou soli. Keď budú mäkké, scedíme ich a necháme prikryté stáť do chvíle, než ich budeme servírovať.
  3. Vo väčšej panvici rozpustíme maslo a na ňom opečieme morčacie mäso do zlatista. Mäso musí byť mäkké. Pamätajte, že morčacie mäso potrebuje trochu dlhší čas, ako mäso kuracie. Ľahko ho osolíme, okoreníme bielym korením a zaprášime vrchovatú lyžicou hladkej múky. Ešte chvíľu mäso s múkou za stáleho miešania takto restujeme, až ho nakoniec zalejeme kuracím alebo zeleninovým vývarom. Vďaka múke šťava okolo mäsa začne rýchlo hustnúť. Zmes necháme takto niekoľko minút variť. Ďalej prisypeme nakrájaný cesnak a povaríme ešte cca 1 – 2 minúty.
  4. Na servírovanie si ešte pripravíme v miske zemiaky uvarené v šupke. Ak sú väčšie, rozkrojíme ich napoly, vložíme do misky, pridáme lyžicu masla, prípadne ešte trochu soli a kôpor. Zemiaky premiešame a môžeme ich servírovať s našim soté. Dobrú chuť !