Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Pre cca 4 osoby:

  • 400 až 500 g morčacích pŕs (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 lyžice masla
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 1 liter kuracieho, alebo zeleninového vývaru
  • 1 vrchovatá lyžica hladkej múky
  • čerstvý mladý cesnak

Nové zemiaky s maslom:

  • 1 kg nových zemiaky/“>zemiakov
  • kôpor čerstvý alebo sušený
  • 1 lyžica masla
  • trocha soli

Vrstva 1

Morčacie soté s novými zemiakmi pre celú rodinu

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Morčacie soté
Ingrediencie

Pre cca 4 osoby:

  • 400 až 500 g morčacích pŕs (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 lyžice masla
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 1 liter kuracieho, alebo zeleninového vývaru
  • 1 vrchovatá lyžica hladkej múky
  • čerstvý mladý cesnak

Nové zemiaky s maslom:

  • 1 kg nových zemiaky/“>zemiakov
  • kôpor čerstvý alebo sušený
  • 1 lyžica masla
  • trocha soli

Morčacie soté s mladým cesnakom, to je jednoducho letná záležitosť, ktorou určite ani u vás doma nikto nepohrdne. Príprava zaberie len niekoľko minút a tak si viem predstaviť, že sa do receptu pustíte aj uprostred pracovného týždňa a potešíte ním celú rodinu.

Morčacie soté na novom cesnaku s mladými zemiakmi

  1. Morčacie prsia si najskôr nakrájame na menšie prúžky. Umytý cesnak nakrájame na tenké plátky celý okrem spodnej časti, z ktorej rastú korene.
  2. Mladé zemiaky chutia najlepšie  so šupkou. Dobre ich umyjeme a dáme variť do studenej vody s trochou soli. Keď budú mäkké, scedíme ich a necháme prikryté stáť do chvíle, než ich budeme servírovať.
  3. Vo väčšej panvici rozpustíme maslo a na ňom opečieme morčacie mäso do zlatista. Mäso musí byť mäkké. Pamätajte, že morčacie mäso potrebuje trochu dlhší čas, ako mäso kuracie. Ľahko ho osolíme, okoreníme bielym korením a zaprášime vrchovatú lyžicou hladkej múky. Ešte chvíľu mäso s múkou za stáleho miešania takto restujeme, až ho nakoniec zalejeme kuracím alebo zeleninovým vývarom. Vďaka múke šťava okolo mäsa začne rýchlo hustnúť. Zmes necháme takto niekoľko minút variť. Ďalej prisypeme nakrájaný cesnak a povaríme ešte cca 1 – 2 minúty.
  4. Na servírovanie si ešte pripravíme v miske zemiaky uvarené v šupke. Ak sú väčšie, rozkrojíme ich napoly, vložíme do misky, pridáme lyžicu masla, prípadne ešte trochu soli a kôpor. Zemiaky premiešame a môžeme ich servírovať s našim soté. Dobrú chuť !