Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou
... jedlo pre deti i dospelých, skrátka pre celú rodinu ...
Ingrediencie
Na morčacie guľky:
- 400 g mletých morčacích pŕs
- 100 g ricotty
- 30 g parmezánu
- 6 ks sušených paradajok BILLA Premium (hľadajte v letáku Billa)
- 1 strúčik cesnaku
- Hrsť nadrobno nasekaného špenátu
- 1 ČL rasce
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
-
soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušené chilli
Na omáčku:
- 400 ml BILLA BIO lúpaných paradajok
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 menšiu šalotku
- 2 ks nového korenia
- 1 bobkový list
- 1 PL hnedého cukru
- Hrsť nasekanej bazalky
- 0,5 dcl bieleho vína
- 1 ČL sušeného oregana
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štvorfarebné korenie a chilli
- Olivový olej extra panenský

Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou sú jedlo, na ktorom si pochutia deti aj dospelí, skrátka celá rodina.
Morčacie guľky so špagetami vo voňavej omáčke
-
Mleté morčacie mäso dobre zmiešajte s korením, špenátom, petržlenovou vňaťou, parmezánom a ricottou.
-
Do zmesi pridajte aj nasekané sušené paradajky a nasekaný špenát. Dobre osoľte a okoreňte. Poriadne premiešajte.
-
Mokrými rukami tvarujte menšie guľky a pečte ich na papieri na pečenie 25 minút na 220 stupňov.
-
Na olivovom oleji orestujte nadrobno nasekanú šalotku. Zasypte cukrom a skaramelizujte. Pridajte tiež cesnak a podlejte bielym vínom.
-
Prilejte pretlak a lúpané BILLA BIO paradajky. Doplňte o nové korenie a bobkový list, podlejte trochou vody a povarte.
-
Do omáčky potom vložte špagety uvarené al dente a morčacie guľky. Dobre premiešajte a na záver posypte parmezánom a nasekanou bazalkou.
Súvisiace recepty

Kofty s balkánskym syrom

Musaka z paradajok a baklažánov

Kuracie fajitas v placke s guacamole

Marinované kuracie špízy
