Pagáčiky, alebo mini pagáče sú presne na jeden hryz, skrátka do ruky, ako malé občerstvenie pre malých, alebo na párty pre veľkých k poháru vína. Ich príprava aj zoznam surovín sú jednoduché.

Pagáčiky alebo Mini pagáče – postup

  1. Z uvedených surovín urobte cesto, jednoducho ručným zmiešaním v miske. Do múky primiešajte prášok do pečiva a soľ. Ostatné: maslo, strúhaný syr, tvaroh a vajce dajte spolu do misy. Počkajte, kým maslo trošku zmäkne.
  2. Potom ručne krátko spracujte cesto a dajte na cca 30 min do chladničky.
  3. Ak nemáte čas, nie je to nevyhnutné, ale cesto bude trochu lepivejšie, pracujte s ním rýchlo.
  4. Cesto vyvaľkajte asi na 7-8 mm a vykrajujte menšou formičkou kruhy – mini-pagáčiky.
  5. Poukladajte ich na plech na papier na pečenie, potrite vajíčkom, alebo len odloženým žĺtkom a ozdobte orechom alebo mandľou.
  6. Pečte na cca 180 stupňov Celzia, asi tak 10-15 min.