Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Jedna dávka / cca 2 plechy:

  • 125 g eidam 45% – nastrúhať na jemno
  • 125 g tvaroh jemný (hľadajte v letáku Billa)
  • 250 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajíčka (žĺtko z jedného vajíčka odložte na potretie)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL PdP

Vrstva 1

Pagáčiky z tvarohu a syra

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Pagáčiky
Ingrediencie

Jedna dávka / cca 2 plechy:

  • 125 g eidam 45% – nastrúhať na jemno
  • 125 g tvaroh jemný (hľadajte v letáku Billa)
  • 250 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajíčka (žĺtko z jedného vajíčka odložte na potretie)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL PdP

Pagáčiky, alebo mini pagáče sú presne na jeden hryz. Skrátka do ruky, ako malé občerstvenie pre malých, alebo na párty pre veľkých k poháru vína. Ich príprava aj zoznam surovín sú jednoduché.

Pagáčiky alebo Mini pagáče – postup

  1. Z uvedených surovín urobte cesto, jednoducho ručným zmiešaním v miske. Do múky primiešajte prášok do pečiva a soľ. Ostatné: maslo, strúhaný syr, tvaroh a vajce dajte spolu do misy. Počkajte, kým maslo trošku zmäkne.
  2. Potom ručne krátko spracujte cesto a dajte na cca 30 min do chladničky.
  3. Ak nemáte čas, nie je to nevyhnutné, ale cesto bude trochu lepivejšie, pracujte s ním rýchlo.
  4. Cesto vyvaľkajte asi na 7-8 mm a vykrajujte menšou formičkou kruhy – mini-pagáčiky.
  5. Poukladajte ich na plech na papier na pečenie, potrite vajíčkom, alebo len odloženým žĺtkom a ozdobte orechom alebo mandľou.
  6. Pečte na cca 180 stupňov Celzia, asi tak 10-15 min.