Bábovka je najväčšia klasika sladkej kuchyne. Tento obľúbený koláč má mnoho podôb, od klasickej mramorovej, cez rôzne chuťové alebo tvarové variácie. My sme sa dnes zamerali na praktickú stránku a napiekli sme mini bábovky, ktoré môžete šikovne zabaliť deťom do školy na desiatu alebo na výlet.

Mini bábovky na desiatu alebo na výlet

Tieto mini bábovky vás očaria jemnosťou a aj na druhý deň ostávajú šťavnaté a vláčne.

Postup
  1. V mise utrieme spolu práškový cukor a maslo.Keď sa pekne vymiešajú dohladka, pridáme žĺtky a vanilku.
  2. Potom prisypeme preosiatú múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame mixérom, pričom po troške pridávame mlieko tak, aby bola výsledná konzistencia lávovitá –nie príliš tekutá, ale tak, aby nahusto tiekla zmes z varechy.
  3. V osobitnej mise vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a jemne ho vmiešame do prvej zmesi.
  4. Mrazené ovocie necháme roztopiť, odlejeme prebytočnú tekutinu a primiešame ho gumenou varechou do bábovkového cesta.
  5. Pripravíme si formy na minibábovky. Zľahka ich vytrieme olejom neutrálnej chuti a potom ich vysypeme polohrubou múkou.
  6. Cesto na bábovky vlejeme asi do troch štvrtín bábovkových foriem (cesto sa počas pečenia dvihne).
  7. Pečieme na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Keď sa vám zdá, že povrch je upečený, urobte ešte skúšku pomocou špajle (ak ju po zapichnutí vytiahnete z báboviek a bude suchá, sú upečené).
  8. Bábovky necháme úplne vychladnúť na mriežke. Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom.