Vylepšite bohatú chuť klasickej talianskej polievky minestrone najlepšími sezónnymi prísadami a uvarte polievku, ktorú vaša rodina s radosťou zje do poslednej kvapôčky. Zimnú atmosféru môžete zasa dotvoriť vôňou a chuťou hovädzej polievky s množstvom fazule a zemiakov v klasickej minestrone, alebo s ňou vyskúšajte skombinovať parmezán a chrumkavé krekry. Staňte sa s nami kreatívnymi a varte s potešením!

Minestrone – klasika ako ju možno nepoznáte

Minestrone je talianskou klasikou a je to pravdepodobne ich najobľúbenejšia polievka. Ako býva zvykom, každý kraj si do nej pridáva niečo svoje, preto nebuďte prekvapení množsvom rôznych receptov na ňu. Jej základom je zelenina, ktorá je práve v sezóne.  Bielu fazuľu ako sme použili v našom recepte, radi pridávajú v Toskánsku. Môže ju doplniť o vývar alebo sa pri jej varení používa len voda, pridať môžete aj paradajkjový pretlak.  V podstate je to verzia o zeleninového gulášu. Sýta, plná chutí a vôní.

Postup
  1. Fazuľu, ktorú ste predchádzajúci deň namočili, dajte variť vo vode s trochou soli. Pridajte celý očistený zeler, petržlen a celý strúčik cesnaku. Jeden zemiak prekrojte na polovicu a ostatné nakrájajte na kocky a pridajte k fazuli.
  2. Na olivovom oleji opečte nakrájaný pór, pridajte strúčik najemno nasekaného cesnaku a krátko poduste.
  3. Jednu naberačku uvarenej fazule, celý zeler, petržlen, cesnak, polovičky zemiaka a trochu vody, v ktorej sa to všetko varilo, rozmixujte v mixéri. Rozmixovanú zmes vráťte k fazuli a všetko nalejte na podusený pór.
  4. Ochutnajte, podľa potreby osoľte a dochuťte korením. Podávajte s opečeným tmavým chlebom.