Mäsové guľky v pita chlebe s dresingom

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na 4 pita chleby:

 

Ingrediencie

Na 4 pita chleby:

 

Nutričné hodnoty

Billa

Mäsové guľky z morčacieho mäska podávané v pita chlebe s jogurtovým dresingom sú ľahké a zároveň vhodné na plnohodnotnú grilovačku. Pochutia si na nich deti, dámy, čo strážia líniu, ale i páni k poháru piva. Proste ideálne jedlo pre celú rodinu. Príprava je jednoduchá, morčacie mäso, čerstvý šalát a pita chlieb v Bille vždy nájdete.

Mäsové guľky podávané v pita chlebe s jogurtovým dresingom

Postup:

  1. Začneme s prípravou mäsa, ak ho budeme robiť na grile, rozpálime si najskôr gril. Ak v rúre, predhrejeme si ju na 180 stupňov Celzia.
  2. V mise zmiešame všetky suroviny na mäsové guľky: mleté ​​morčacie mäso, lyžičku soli, čierneho korenia, drvenej rasce, čerstvý petržlen, 2 lyžice strúhanky a jedno vajce. Umytými rukami potom všetko dobre premiešame a tvarujeme mäsové guľky, alebo valčeky.
  3. Tvar nerozhoduje, mäsové guľky, šišky, či fašírky zvoleného tvaru, musia byť len rovnakej veľkosti. Ak sa nám mäso príliš lepí na ruky, umyjeme si ich v chladnej vode a pokračujeme s takto vlhkými rukami.
  4. Guľky, či šišky dáme piecť buď na gril, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
  5. Do zohriateho pita chleba urobíme nožom dieru a naplníme šalátom, červenou kapustou, mäsovými šiškami a jogurtovou omáčkou.
  6. Omáčku pripravíme, kým sa nám  upečie mäso. V miske premiešame jogurt, ak chceme aj trochu majonézy, soľ, čierne korenie a worchestrovú omáčku. Jogurtový dresing necháme chladiť v chladničke.
  7. Pita chleba môžeme pred naplnením zľahka opiecť na panvici, alebo na grile, prípadne vložiť na jednu, dve minútky do rúry.
 

Náš tip:

  • Mäsové guľky v grilovanom pita chlebe s jogurtovým dresingom sú skvelá večera na grilovačke. Morčacie mäso je ľahké, diétne a spolu s jogurtom a zeleninou tvorí skvelú kombináciu. Pritom však máte zážitok z plnohodnotnej grilovačky, ku ktorej patrí dobre ochutené mäsko v žemli, či pite. A nie každý má vždy chuť na mastnejšie bravčové či ťažšie hovädzie.