Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny na marinádu:

  • 1 králik, naporcovaný
  • 3 lyžice oleja
  • 1 a ½ lyžice worcestrovej omáčky
  • 2 a ½ lyžice sladkej papriky
  • ¾ lyžičky pálivej papriky
  • ¾ lyžičky korenia
  • 1 lyžica soli
  • 2 cibule, nakrájanej na kúsky (hľadajte v letáku BILLA)

Suroviny na roztlačené zemiaky:

Vrstva 1

Marinovaný pečený králik s roztlačenými zemiakmi

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
pečený králik
Ingrediencie

Suroviny na marinádu:

  • 1 králik, naporcovaný
  • 3 lyžice oleja
  • 1 a ½ lyžice worcestrovej omáčky
  • 2 a ½ lyžice sladkej papriky
  • ¾ lyžičky pálivej papriky
  • ¾ lyžičky korenia
  • 1 lyžica soli
  • 2 cibule, nakrájanej na kúsky (hľadajte v letáku BILLA)

Suroviny na roztlačené zemiaky:


Pokiaľ vo vašom jedálničku absentuje králičie mäso, mali by ste to rýchlo napraviť. Mäso je veľmi jemné a diétne. Podobá sa trochu kuraciemu. Pečený králik je veľmi jednoduchý recept. Hlavnou fintou je mäso naložiť do marinády minimálne na jednu hodinu, najlepšie samozrejme na celý deň, a až potom ho upiecť. Králik je u nás pomerne málo využívané mäso, ale ako sa hovorí … skúste ho aspoň raz a potom to už pôjde samo.

Lahodný pečený králik s roztlačenými zemiakmi na cibuľke a slaninkou

Postup
  1. Minimálne hodinu vopred, alebo aj deň vopred, zmiešame všetky suroviny v miske a mäso marinádou pekne obalíme. Uložíme do misky, ak ho marinujeme hodinu, necháme ho odležať na linke. Pokiaľ mäso budeme marinovať dlhšie, odložíme ho do chladničky a hodinu pred pečením vyberieme na linku.
  2. Predhrejme si rúru na 200 stupňov celzia, mäso dáme do pekáča, podlejeme trochou vody, zasypeme cibuľou, prikryjeme a pečieme cca 90 minút. Potom mäso odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút stále na 200 stupňoch celzia.
  3. Podávame s roztlačenými zemiakmi …
  4. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do hrnca s vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
  5. Medzitým si slaninu a cibuľku opražíme na panvici do zlatista.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu, trochu ich popučíme, pridáme maslo, premiešame a nakoniec vmiešame slaninu s cibuľou. Dobrú chuť.