Marinované kuracie špízy nemusia byť len z kuracích pŕs. Šťavnatejšie mäso z kuracích stehien je na ne tiež veľmi vhodné. Podávajte ich s vychladeným uhorkovým šalátom. Recept je skutočne jednoduchý a rýchly a zároveň vhodný pre tých, ktorí si chcú odľahčiť večeru.

Marinované kuracie špízy zo šťavnatých stehien

 

 

  1. Kuracie stehná si prezrieme, poprípade zbavíme aspoň trochu šliach a iných tukových vankúšikov. Ďalej mäso pokrájame na menšie kúsky, veľkosť volíme podľa veľkosti špajdlí. Keď máme mäso pripravené a nakrájané, vrhneme sa na prípravu marinády.
  2. Suroviny na prípravu marinády vložíme do kuchynského mixéra a samozrejme nezabudneme olúpať cesnak, cibuľu a zázvor. Ten tiež môžeme nakrájať na trošku menšie kúsky. Lebo zázvor sa tak lepšie zmixuje.
  3. Dobre zmixovanú marinádu zmiešame s mäsom a dáme odpočívať do chladu. Mäso takto môžeme marinovať najlepšie cez noc, chute sa tak najlepšie do mäsa vstrebajú.
  4. Zatiaľ čo sa mäso marinuje, pripravíme si uhorkový šalát. Uhorku dobre umyjeme a nakrájame na tenké plátky, môžeme si pomôcť aj strúhadlom. Nakrájanú uhorku zľahka posolíme pridáme trochu octu a cukru, odporúčam začať s menším množstvom a zalejeme cca 1 až 2 hrnčekmi studenej vody. Po prianí prípadne dochutíme podľa chuti buď octom alebo cukrom.
  5. Mäso po kúskoch napicháme na špajdle a dáme ho piecť na cca 30 min. buď do rúry alebo do teplovzdušnej fritézy. Teplovzdušnú fritézu odporúčam, pretože mäso potom bude skvele opečené. Hotové špízy podávame s uhorkovým vychladeným šalátom. Prajem dobrú chuť.
  6. Ak hľadáte ďalšie recepty na grilovanie máme pre vás niekoľko tipov na mäsové aj zeleninové Recepty na gril a skvelé marinády, či šaláty.
  7. Ste fanúšikmi letných šalátov a sezónnej stravy? V lete je aj na Slovensku z čoho vyberať. Chrumkavé listy rukoly, špenátu, polníčka, ľadového šalátu, čakanky, kučeravých či iných šalátov stačí skombinovať s paradajkami a obľúbeným bielym syrom a rýchly obed alebo večera je hotová aj bez varenia, čo v lete oceňujeme.Ak máte pocit, že sa opakujete, máme pre vás pár tipov. Naučte sa kombinovať šaláty a dresingy, pridajte k tomu malé šalátové dekorácie ako jedlé kvietky, orieškové lupienky či trochu exotiky v podobe jadierok z granátového jablka.