Marinované kuracie prsia

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na marinádu:

  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžičky tymianu
  •  

    Ingrediencie

    Na marinádu:

  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžičky tymianu
  •  

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Marinované kuracie prsia - leto sa blíži a s ním aj tie najchutnejšie jedlá. Pripravte si doma tieto jednoduché kuracie prsia a potešíte seba aj svoje deti.

    Marinované kuracie prsia s letným šalátom sú overená klasika pre deti i dospelých

    Postup:

    1. Ešte než začneme s prípravou marinády, nakrájame si kuracie prsia na menšie kúsky.
    2. Pripravíme si marinádu: najskôr si očistíme cibuľu a cesnak, umyjeme bylinky. Na prípravu marinády použijeme mixér alebo jednoducho všetky suroviny nakrájame na jemno a zmiešame s ostatnými. Pomocou mixéra však zmixujeme marinádu na hladko. Tou potom zalejeme mäso a dobre premiešame. Necháme v chladničke odležať minimálne jednu hodinu až 24 hodín. Vtedy dosiahne maximálnu zrelosť.
    3. Prsia pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia cca 20 až 25 minút.
    4. Podávame s čerstvým šalátom a citrónom na zjemnenie.