Marinované kuracie prsia
... dobrá marináda robí správnu chuť
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
Na marinádu:
- ¾ hrnčeka oleja
- ¼ hrnčeka vínneho octu
- 3 lyžice majonézy
- 1 lyžica worčestrovej omáčky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička údenej papriky
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžičky tymianu
Na servírovanie čerstvý šalát a citróny

Marinované kuracie prsia s letným šalátom sú overená klasika pre deti i dospelých
- Ešte než začneme s prípravou marinády, nakrájame si kuracie prsia na menšie kúsky.
- Pripravíme si marinádu: najskôr si očistíme cibuľu a cesnak, umyjeme bylinky. Na prípravu marinády použijeme mixér alebo jednoducho všetky suroviny nakrájame na jemno a zmiešame s ostatnými. Pomocou mixéra však zmixujeme marinádu na hladko. Tou potom zalejeme mäso a dobre premiešame. Necháme v chladničke odležať minimálne jednu hodinu až 24 hodín. Vtedy dosiahne maximálnu zrelosť.
- Prsia pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia cca 20 až 25 minút.
- Podávame s čerstvým šalátom a citrónom na zjemnenie.
Súvisiace recepty

Bravčové mleté s ryžou na vietnamský spôsob
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Zemiakový prívarok na kyslo s mäsovými guľkami
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Beef Bourguignon slávny francúzsky recept
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 180 min

Domáca pečeňová paštéta s dobrým chlebom
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Domáci sendvič s morčacím mäsom
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 90 min

Lokše plnené kačacím mäsom a červenou cibuľou
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 120 min